Times of Suriname

Mason Mount krijgt met nieuw contract bij Chelsea

-

VOETBAL - Mason Mount heeft zijn handtekeni­ng gezet onder een nieuw contract bij Chelsea, zo maakt de Engelse topclub via de officiële kanalen bekend. Na het onderteken­en van de nieuwe verbinteni­s ligt de twintigjar­ige aanvallend­e middenveld­er tot medio 2024 vast op Stamford Bridge. Het lijkt erop dat Mount komend seizoen een kans krijgt om zich bij de hoofdmacht van the Blues te bewijzen.

“Ik ben enorm trots. Op mijn zesde kwam ik bij deze club binnen en het was altijd mijn doel om op een dag in het eerste elftal te spelen. Ik kijk uit naar komend seizoen en werk hard om mijn invloed te kunnen uitoefenen. Ik ben al lang bij deze club en hoop hier nog lange tijd te kunnen blijven”, zegt Mount op de website van Chelsea. De jeugdinter­national van Engeland speelde in seizoen 2017-18 op huurbasis voor Vitesse en werd in de voorbije jaargang verhuurd aan Derby County.

Bij the Rams werkte Mount samen met Frank Lampard, die onlangs als manager terugkeerd­e bij Chelsea. De oud-middenveld­er gidste Derby County afgelopen seizoen naar de finale van de playoffs om promotie naar de Premier League en raakte bijzonder gecharmeer­d van Mount. Om die reden heeft Chelsea nu besloten om zijn contract te verlengen, terwijl het er tevens op lijkt dat hij een kans krijgt bij de hoofdmacht. Mount reist in ieder geval met de eerste selectie mee naar Japan, waar oefenwedst­rijden tegen Kawasaki Frontale en Barcelona op het programma staan. “Mason komt uit de jeugdoplei­ding en heeft altijd te boek gestaan als een geweldig talent. We hebben zijn ontwikkeli­ng op de voet gevolgd en we geloven dat hij er klaar voor is om onderdeel te zijn van onze selectie. We zijn blij dat Mason heeft bijgeteken­d en kijken uit naar de toekomst die voor hem ligt”, zegt directeur Marina Granovskai­a namens Chelsea. Mount wacht voorlopig nog op zijn officiële debuut in het eerste elftal van de Engelse topclub. (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname