Times of Suriname

Carles Aléña doet afstand van rugnummer

-

VOETBAL - Frenkie de Jong gaat bij Barcelona definitief rugnummer 21 dragen, zo wist Mundo Deportivo gistermidd­ag te melden. De 22-jarige middenveld­er werd onlangs zonder rugnummer gepresente­erd bij zijn nieuwe club. Dat had er mede mee te maken dat het favoriete rugnummer van De Jong nog bezet was door Carles Aleñá, maar hij heeft ermee ingestemd dat op te geven.

Het rugnummer 21 werd door De Jong ook gedragen bij Ajax en Oranje, waardoor het in de lijn der verwachtin­gen dat hij daar ook bij Barcelona voor zou kiezen. De middenveld­er heeft zich volgens de Spaanse sportkrant echter bescheiden opgesteld en is eerst met Aleñá in gesprek gegaan. De 21-jarige middenveld­er heeft vervolgens te kennen gegeven dat hij er geen problemen mee heeft om zijn rugnummer op te geven.

Aleñá speelde sinds afgelopen seizoen met nummer 21 op het shirt, nadat hij het overnam van de naar Everton vertrokken André Gomes. De door Barcelona opgeleide middenveld­er kwam in de voorbije jaargang tot 27 officiële wedstrijde­n, waarin hij goed was voor 2 doelpunten. Volgens Mundo Deportivo gaat met het instemmen van Aleñá voor De Jong ‘een droom in vervulling’, daar hij graag met 21 wilde blijven spelen. Aléña zal komend seizoen met rugnummer 16, 19 of 24 spelen. Eerder werd al bekend dat De Jong het iconische rugnummer 14 had geweigerd en de voorkeur gaf aan 21. “Ik zou heel makkelijk met een ander nummer kunnen spelen, hoor, daar niet van, alleen is het wel leuk dat het ook een bepaalde herkenbaar­heid geeft voor de mensen”, zei de middenveld­er in gesprek met Voetbal Internatio­nal. “Ik heb mijn hele familie meegenomen naar mijn presentati­e in Barcelona, behalve mijn opa Hans de Jong, mijn vaders vader. Hij is overleden en was op de 21ste jarig. Onbewust is het ook een soort eerbetoon. Hij was een enorme voetbalfan.”

Een van de redenen dat De Jong in Barcelona rugnummer veertien geweigerd heeft, is omdat hij vergelijki­ngen met Johan Cruijff uit de weg wil gaan en niet zit te wachten op extra druk. De Jong verscheen maandag, evenals de andere aanwinsten Antoine Griezmann en Neto, voor het eerst op het trainingsv­eld bij Barcelona. Het drietal werd met een traditie ontvangen door de selectie van de Catalanen. De overige spelers vormden een tunnel, waardoor de aanwinsten zich een weg moesten banen. (VZ)

 ??  ?? AS Roma wil Gonzalo Higuaín de aanvoerder­sband aanbieden bij een overstap van Juventus.
(Foto: Marca)
AS Roma wil Gonzalo Higuaín de aanvoerder­sband aanbieden bij een overstap van Juventus. (Foto: Marca)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname