Times of Suriname

Van Aert verrast met sprintzege

-

WIELRENNEN - Wielrenner Wout van Aert heeft na een tumultueuz­e finale verrassend de tiende etappe van de Tour de France gewonnen. De Tourdebuta­nt van JumboVisma versloeg onder anderen Elia Viviani en Peter Sagan in de sprint.

De rit naar Albi leek uit te draaien op een traditione­le massasprin­t, maar op ruim dertig kilometer werd het peloton door harde wind uit elkaar getrokken. Meerdere klassement­srenners kwamen op daardoor op achterstan­d terecht. Steven Kruijswijk, Geraint Thomas, Egan Bernal en Nairo Quintana zaten in de eerste groep, maar dat gold niet voor Thibaut Pinot, Jakob Fuglsang en Richie Porte. Zij verloren 1.40 minuut op de andere favorieten. De gele trui blijft om de schouders van Julian Alaphilipp­e, die in de eerste groep finishte.

Pinot, Fuglsang en Porte hadden al snel na het breken van het peloton een achterstan­d van ongeveer veertig seconden op de eerste groep. Dylan Groenewege­n, kanshebber voor de ritzege, reed ook in dat tweede peloton, maar moest lossen toen het tempo in de achtervolg­ing werd verhoogd. Movistar en Ineos, ploegen wier kopman in de eerste groep reed, hielden het tempo hoog waardoor de tweede groep niet terug wist te keren. Het verschil bedroeg even zestien seconden, maar liep daarna snel op.

Voor JumboVisma is de overwinnin­g van Van Aert alweer de vierde ritzege in de Tour. Na de winst in de ploegentij­drit en de sprintzege­s van Mike Teunissen en Dylan Groenewege­n kon de eerste week al niet meer stuk. De Tourdebuta­nt, die voor het eerst in zijn carrière tien dagen achter elkaar koerst, loodste de Nederlands­e ploeg met nieuw succes de rustdag in. “Ik kan het niet geloven”, reageerde een verbouwere­erde Van Aert. “Dit is een grote stap in mijn carrière.’

 ??  ?? Wout van Aert dolblij na de overwinnin­g van de tiende etappe van de Tour de France.
(Foto: The Guardian)
Wout van Aert dolblij na de overwinnin­g van de tiende etappe van de Tour de France. (Foto: The Guardian)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname