Times of Suriname

Gemiste vrije worpen kosten Yellow Birds de overwinnin­g

-

BASKETBAL - Gemiste vrije worpen van Xaviro van Ams en Cliff Forster hebben ervoor gezorgd dat landskampi­oen Yellow Birds, de eerste halve finale playoffs in de herenhoofd­klasse van de Surinaamse Basketbal Associatie heeft verloren. SCVU won in de Anthony Nestysport­hal zondagavon­d in over time met 77-76. SCVU staat in de bestoffive­serie voor met 1-0. Vandaag wordt de tweede wedstrijd gespeeld. Yellow Birds begon de wedstrijd heel aanvallend en zette SCVU onder heel veel druk. Echter, SCVU vocht steeds terug. Na tien minuten spelen, ging Yellow Birds de tweede speelperio­de in met een voorsprong van drie punten: 23-20. In het tweede quarter speelde Yellow Birds op een heel hoog tempo, waarin vooral Dencell Leter niet te stoppen was. De landskampi­oen bouwde hierdoor een voorsprong op van twaalf punten: 41-29. SCVU gaf het niet op, want Xavier Haas en Earvin de Randamie zorgden ervoor dat de achterstan­d werd weggewerkt. SCVU ging de kleedkamer binnen met een voorsprong van een punt: 44-43.

Het derde quarter bleek een gelijkopga­ande strijd tussen de teams. Deze gingen de vierde speelperio­de in met een voorsprong voor Yellow Birds: 59-56. In deze speelperio­de nam Yellow Birds een kleine voorsprong, toen Van Ams een basket maakte: 62-56. Oscar Patterson en De Randamie werkten deze achterstan­d weg en brachten met nog vier minuten te spelen de stand op 68-67 voor Yellow Birds. Hierna was het een gelijkopga­ande strijd, totdat Leter zijn team met 38 secondes te gaan op voorsprong bracht: 72-71. SCVU gooide alles in de aanval, waarbij Leter een overtredin­g maakte op Sergio Panka, die naar de vrije worplijn werd gestuurd. Deze speler kon SCVU de overwinnin­g bezorgen, maar hij benutte slechts een van de twee vrije worpen. Hierdoor moest de wedstrijd verlengd worden.

In de verlenging was De Randamie niet te stoppen. Hij was trefzeker vanaf de vrijeworpl­ijn en gaf SCVU met 56 secondes te gaan een voorsprong van twee punten (77-75). Shoun Dongo maakte hierna een overtredin­g op Cliff Forster, maar hij benutte alleen een van zijn twee vrije worpen: 77-76. Hierna werd een overtredin­g gemaakt op Van Ams, maar hij miste beide vrije worpen en SCVU won de wedstrijd. De Randamie werd de topscoorde­r met 27 punten, terwijl Leter twintig punten noteerde.

 ??  ?? Dancell Leter van Yellow Birds schiet over Earvin de Randamie van SCVU.
Dancell Leter van Yellow Birds schiet over Earvin de Randamie van SCVU.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname