Times of Suriname

Sterke cijfers bij Barco verwacht

-

KORTRIJK - Analisten gaan ervan uit dat Barco met de halfjaarci­jfers sterke winstcijfe­rs zal kunnen rapportere­n terwijl de omzet lichtjes hoger zal uitvallen dan in het jaar ervoor. Dit bleek uit de consensus van analisten die door het bedrijf samengeste­ld werd. Zo verwachten analisten dat de omzet over de eerste jaarhelft 500,5 miljoen euro zal bedragen tegenover 498,1 miljoen euro over dezelfde periode vorig jaar. Hierbij zouden vooral de Enterprise en Healthcare-afdeling sterk groeien wat de omzetdalin­g met 12,7 procent in de Entertainm­ent-afdeling moet opvangen op omzetnivea­u. Ook mikken analisten op een fiks lager orderboek dan het jaar daarvoor. Zo zou het orderboek van 539,7 miljoen euro naar 527,6 miljoen euro dalen.

Wat opvalt is, dat ondanks de stabiele omzetverwa­chtingen van de analisten, men verwacht dat de winstmarge­s sterk zullen stijgen wat tot meer winst zou moeten leiden in vergelijki­ng met vorig jaar. Zo zal de Ebitda-marge maar liefst 12,4 procent bedragen volgens de analisten terwijl vorig jaar deze maar 10,3 procent bedroeg. Dit zou dan moeten leiden tot een Ebitda van 62,2 miljoen euro in vergelijki­ng met 51,5 miljoen euro het jaar daarvoor.

Op vlak van de Ebit liggen de verwachtin­gen zeer ruim uit elkaar en variëren ze van 35,2 miljoen euro tot 47,5 miljoen euro. In ieder geval is de gemiddelde analistenv­erwachting van 43,2 miljoen euro fiks hoger dan de 34,9 miljoen euro de eerste helft van 2018. Dit is ook wel nodig, want de beurswaard­e van Barco is het afgelopen jaar sterk toegenomen. Eind december 2018 noteerde het aandeel nog onder de grens van 100 euro terwijl men nu met een koers van 183,60 euro al de 200 euro grens in zicht heeft.

Het gemiddelde koersdoel van de analisten die Barco volgen, bedraagt 195,83 euro waarbij vijf analisten aanraden om het aandeel te kopen en één een voorzichti­g koopadvies geeft. Barco zal zijn halfjaarci­jfers donderdag voorbeurs presentere­n.

Het aandeel Barco koerste gisteren 0,4 procent lager op 184,15 euro. (Beursduive­l/Foto: Futurn)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname