Times of Suriname

Eerste bezorgrobo­t van Albert Heijn rijdt rond in Eindhoven

-

Op de High Tech Campus in Eindhoven rijdt vanaf gisteren de eerste bezorgrobo­t van de Albert Heijn rond. Studenten en medewerker­s kunnen hun spullen via een app bestellen, waarna de robot de waar komt thuisbreng­en. Via een app kunnen gebruikers hun bestelling plaatsen bij de Albert Heijn To Go op de campus. Helemaal automatisc­h gaat het daarna niet. Medewerker­s plaatsen de bestelling handmatig in het karretje, dat daarna zelf zijn weg zoekt naar de bezorgloca­tie. De kopers moeten op de plaats van bestemming zelf hun spullen uit de wagen pakken.

Dat het robotje juist op de campus in Eindhoven zijn eerste meters maakt, is geen toeval. Het is een afgesloten terrein en op de openbare weg mag zo’n autonoom wagentje nog niet rondrijden. Toen de robot werd gepresente­erd in maart op een evenement van Emerce liet AH al weten geen plannen te hebben voor een snelle uitrol naar gewone wereld.

De robot is ontwikkeld door het Duits-Zwitserse TeleRetail en kost tussen de 50.000 en 100.000 euro, zei de ceo van het bedrijf eerder tegen Emerce. Het is de bedoeling dat de kosten snel zullen zakken naar een bedrag in de orde van 10.000 euro. Uniek is het experiment met robotbezor­ging trouwens allang niet meer. Vooral techgigant Amazon heeft al veel ervaring met robotbezor­gers. In de staat Washington doet het bedrijf een proef met robotkarre­tjes die nog wel worden vergezeld door een medewerker. Daarnaast doet Amazon al in meerdere landen proeven met bezorging van boodschapp­en via drones. (MSN)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname