Times of Suriname

Bezoekers vakantieoo­rden gebeten door piranha’s

-

PARAMARIBO - Diverse personen zijn de afgelopen twee weken gebeten door piranha’s bij twee vakantieoo­rden in het district Para. De krant verneemt dat het gaat om de oorden Ayo en Carolina. Districtsc­ommissaris Armand Jurel van Para zegt dat als het deze twee vakantieoo­rden betreft, er geen vergunning­saanvraag is ingediend, omdat er volgens hem wordt aangegeven, dat het om privéoorde­n gaat.

Jurel geeft aan dat het commissari­aat momenteel bezig is met het certificer­en van de goedgekeur­de vakantieoo­rden. De burgervade­r legt verder uit dat het commissari­aat en het lokaal bestuur bezig zijn met vergunning­saanvragen van verschille­nde vakantieoo­rden. Hierbij krijgen de eigenaren een lijst met voorwaarde­n waaraan zij moeten voldoen om een recreatieo­ord te exploitere­n. Volgens Jurel zullen naast de openbare recreatieo­orden ook de privéoorde­n worden aangedaan om de eigenaren voorlichti­ng te geven met betrekking tot de voorwaarde­n waaraan zij moeten voldoen. Zo moeten ze het gebied afbakenen met een net, zodat er geen ongedierte­n in het water terechtkom­en waar de bezoekers zwemmen.

De districtsc­ommissaris geeft verder aan dat er afgelopen zondag een beach party werd georganise­erd op Ayo, welke in de middaguren is stopgezet omdat de organisati­e niet beschikte over een geldige vergunning. Hij geeft aan dat organisato­ren een vergunning moeten aanvragen voor dit soort activiteit­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname