Times of Suriname

Schutter Spoedeisen­de Hulp veroordeel­d

-

PARAMARIBO – Anthony K is gisteren veroordeel­d tot achttien maanden celstraf, waarvan zes voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar, conform de eis van officier van justitie Bibian Tjin Liep Shie. Hij loste in juli vorig jaar schoten op de Spoedeisen­de Hulp. Hij moet nog twee maanden in gevang doorbrenge­n.

De rechter heeft in deze zaak ook Steven S en Jurgen P veroordeel­d, omdat zij anderen hebben verwond. Zij legde Steven S twee jaar onvoorwaar­delijke celstraf op en aan Jurgen P is drie jaar celstraf opgelegd met gevangenne­ming. Jurgen P was eerder per abuis in vrijheid gesteld. De magistraat zegt dat er een feestje gaande was in een bar aan de Saramaccas­traat. Er ontstond ruzie omdat Jurgen P wilde dansen met een vrouw die niet wilde. Steven S, die barman was, pakte volgens de rechter op onverklaar­bare wijze een mes en ging Jurgen P en ene L te lijf. Hij zette mensen uit de bar en rende met het mes op straat nog achter iemand. Jurgen P verwondde iemand aan het hoofd en de hals en een ander in zijn oksel. De slachtoffe­rs gingen toen naar de Spoedeisen­de Hulp. Daar gingen ook Jurgen P en Anthony K. Jurgen P zag in het ziekenhuis de vrouw met wie hij wilde dansen. Hij verwondde haar toen in het gezicht en verliet de plaats. Anthony K loste met een jachtgewee­r schoten op de Spoedeisen­de Hulp. Volgens getuigen heeft de man bewust schoten gelost.

De rechter zei aan Steven S dat de man blij mag zijn dat geen van de mensen dood ging. De verdachten kregen juridische bijstand van raadsvrouw Therese Roos.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname