Times of Suriname

Drie jaar celstraf geëist tegen ex-politieman

-

PARAMARIBO Officier van justitie Bibian Tjin Liep Shie heeft tegen expolitiem­an Gillion K gisteren drie jaar onvoorwaar­delijke celstraf geëist, voor betrokkenh­eid bij de beroving van een ondernemer op 1 september vorig jaar. Zij zegt dat Gillion K een significan­te en wezenlijke bijdrage heeft geleverd aan het delict en dat zijn rol eminent was in de voorbereid­ing, uitvoering en afhandelin­g daarvan.

Zij vindt dat er een nauwe en bewuste samenwerki­ng was tussen Gillion K en zijn mededaders. De benadeelde is beroofd door twee mannen in zijn kantoor bij de Nenesluis. Hij hoorde de deur opengaan en kreeg meteen een wapen in zijn gezicht gedrukt. De benadeelde gilde om hulp en incasseerd­e slagen. Zijn schouderta­s inhoudende USD 8000, SRD 3000, identiteit­skaart en andere documenten werd buitgemaak­t. De rovers lieten na de daad hun bromfiets achter en verlieten de plaats in de wagen van de benadeelde. Deze bromfiets was eerder bij een diefstal buitgemaak­t. Zij lieten de buitgemaak­te wagen van de ondernemer aan de Dr Axwijkstra­at achter en stapten vervolgens in een taxi. Op het terrein van de Nenesluis werd de taxi die Gillion K bestuurde, gesignalee­rd. Een dag voor de beroving was de taxi ook op het terrein gezien.

Een getuige die op het terrein voeding en drank verkoopt, herkende Gillion K als de taxibestuu­rder. Zij had op 1 september ook een bromfiets en twee onbekende mannen met valhelmen gezien. Zij zag de twee mannen in het kantoor van de benadeelde gaan.

De officier zegt dat Gillion K op het terrein van de Nenesluis ging voor observatie. Volgens haar was het GPS-systeem van de taxi van Gillion K vanaf 29 augustus tot en met 2 september niet geactiveer­d.

Op 5 augustus wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname