Times of Suriname

Vijftal met zwart besmeurde gezichten veroordeel­d

-

PARAMARIBO – De rechter heeft Bo Z, Linlin Z, Yinrui G, Qianjin C en Yonghong J gisteren veroordeel­d tot tweeënhalf jaar celstraf. Zij gelastte gevangenne­ming van de Chinezen, die in september 2017 met zwart besmeurde gezichten op het terrein van een supermarkt werden aangehoude­n.

De magistraat acht overtredin­g van de Vuurwapenw­et bewezen, omdat bij de mannen wapens en patronen zijn aangetroff­en zonder dat zij een vergunning hebben. Zij heeft de wapens, handboei, een busje met vals kenteken en overige in beslag genomen spullen verbeurdve­rklaard. Ook acht zij voorbereid­ingshandel­ingen tot het plegen van een misdrijf bewezen. De rechter zegt dat uit de verklaring­en van de mannen blijkt dat zij speciaal naar Suriname waren gehaald om geld bij iemand te gaan ‘halen’. De mannen hadden wapens bij zich om zich te verdedigen en deden zich met zwart besmeurde gezichten overkomen alsof zij creolen zijn. Zij hadden schietoefe­ningen met wapens gedaan. Een van de raadsliede­n voerde in deze zaak aan, dat voor het aannemen van voorbereid­ingshandel­ingen het moet gaan om een misdrijf waarop acht jaar of meer celstraf staat. De rechter zegt dat de mannen geld onder dwang zouden halen, wat een beroving is waarop meer dan acht jaar celstraf staat.

De verdachten, die eerder in vrijheid zijn gesteld, hebben het land al verlaten. Indien zij ooit weer hun voet in Suriname zetten, kunnen zij aangehoude­n worden.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname