Times of Suriname

Chelsea stalt toptalent in Bundesliga

-

VOETBAL - Ethan Ampadu speelt komend seizoen op huurbasis bij RB Leipzig, zo maken de Duitse club en Chelsea via de officiële kanalen bekend. Het is de eerste keer dat de achttienja­rige verdediger The Blues tijdelijk verlaat. Frank Lampard, manager van Chelsea, laat weten dat de kansen op speeltijd tijdens een huurperiod­e in Duitsland groter zullen zijn. “Ik heb geprobeerd om Ethan vorig seizoen op huurbasis naar Derby County te halen, dus ik ben een groot fan van hem. Maar gezien het aantal speelminut­en van vorig seizoen is het zowel voor Ethan als voor Chelsea een goed idee dat hij ergens anders wedstrijde­n kan gaan spelen. Ik wilde dit jaar echt met Ethan samenwerke­n, dus dat is een lichte teleurstel­ling. Dit is het beste voor hem, op het middenveld en in de verdedigin­g hebben we veel kwaliteite­n”, zegt Lampard op de officiële website van Chelsea.

Chelsea nam Ampadu in 2017 over van Exeter City, waarna hij tot dusver al tot twaalf optredens in de hoofdmacht van The Blues kwam. In september 2018 zette de achtvoudig Welsh internatio­nal zijn handtekeni­ng onder een nieuw vijfjarig contract, waardoor hij momenteel tot medio 2023 aan Chelsea verbonden is. “Ik ben heel blij dat ik bij RB Leipzig ben, ik wil mijn nieuwe ploeggenot­en zo snel mogelijk leren kennen. In de afgelopen jaren heb ik de club gevolgd en ik heb gezien dat jonge spelers zich hier geweldig ontwikkeld hebben. Dit is voor mij een perfecte stap”, zegt Ampadu op de website van zijn tijdelijke werkgever.

“We zijn heel blij dat we Ethan tijdelijk hebben kunnen vastleggen. Ondanks dat hij pas achttien is, beschikt hij al over internatio­nale ervaring. Hij kan zowel op het middenveld als in de verdedigin­g spelen. Hij had veel Engelse aanbieding­en, maar heeft desondanks voor ons gekozen en daarmee voegen we een toptalent aan onze selectie toe”, voegt Markus Krösche, sportief directeur bij RB Leipzig, toe. Eerder deze zomer versterkte die Roten Bullen zich al met Christophe­r Nkunku, Hannes Wolf en Luan Cândido. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname