Times of Suriname

Japanse talent maakt indruk bij Real

-

VOETBAL - Terwijl Eden Hazard met alle aandacht gaat lopen in de voorbereid­ing van Real Madrid, maakt ook de achttienja­rige Takefusa Kubo, of ‘Take’ zoals hij zelf wil worden genoemd, indruk. De jonge Japanner - ooit nog spelend in de jeugdacade­mie van FC Barcelona - krijgt dit seizoen de tijd om te rijpen bij het B-team van ‘De Koninklijk­e’. Er wordt hem een grote toekomst voorspeld. “Dappere jongen met een gouden linker.”

Real Madrid verloor zaterdag weliswaar zijn oefenmatch van Bayern München - ‘Los Blancos’ wankelden achterin. Maar offensief liet het wel leuke dingen zien. Onder leiding van Rode Duivel Eden Hazard -wie anders? Maar ook de jonge debutant Takefusa ‘Take’ Kubo maakte indruk. De Japanner werkt de voorbereid­ing in de Verenigde Staten af bij de hoofdmacht van Real. En hij charmeert.

Bij Marca, de huiskrant van Real Madrid, zijn ze zeker: Takefusa Kubo is een wereldtale­nt. “Hij zal nog mooie dingen laten zien in de voorbereid­ing”, klinkt het. “Kubo heeft het zelfvertro­uwen van iemand die tweemaal zo oud is. Behalve zijn attitude is zijn linkervoet zijn grootste troef. Zijn balbehande­ling is spectacula­ir en zijn inzicht fantastisc­h. Hij heeft het potentieel om Reals meesterwer­k te worden. Briljante voetballer.” (HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname