Times of Suriname

Ruckers eerste finalist

-

BASKETBAL Ruckers heeft zich geplaatst voor finale playoffs, in de herenhoofd­klasse van de Surinaamse Basketbal Associatie. Het team won zondag de vierde wedstrijd van De Schakel in de Anthony Nestysport­hal met 8573. Ruckers wint hiermee de bestoffive­serie met 31.

De Schakel moest deze wedstrijd winnen om een vijfde en beslissend­e wedstrijd te forceren. Het team begon ook goed aan de wedstrijd en vooral Stefano Eudoxie en Jahmal Henar waren niet te stoppen. Deze twee heren maakten negen punten en gaven De Schakel aan het einde van het eerste quarter een voorsprong van twee punten: 1513. In het tweede quarter voerde Ruckers het tempo op en De Schakel kon dat niet meer bijbenen. Safiero Fraser en Winston Bosk waren in deze periode niet te stoppen en binnen de kortste keren werd de achterstan­d weggewerkt. Ruckers ging de kleedkamer in met een voorsprong van acht punten: 3729.

In het derde quarter probeerde De Schakel terug te komen, maar Ruckers hield zijn voorsprong in stand. Ruckers sloot de derde speelperio­de af met een voorsprong. De Schakel ging het vierde quarter in met een achterstan­d van tien punten: 6353. In de laatste speelperio­de heeft De Schakel er alles aan gedaan om de achterstan­d te verkleinen, maar het mocht niet baten. Henar werd de topscoorde­r met 31 punten, terwijl Bosk 26 punten noteerde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname