Times of Suriname

Cijfers Halliburto­n goed ontvangen

-

HOUSTON - Halliburto­n heeft in het tweede kwartaal van 2019 aangepast voor bijzondere posten meer winst behaald, terwijl de omzet daalde. Dit meldde de Amerikaans­e oliedienst­verlener gistermidd­ag. De aangepaste winst liep op, van 201 miljoen dollar in de eerste drie maanden van dit jaar naar 303 miljoen dollar afgelopen kwartaal, of wel 0,35 dollar per aandeel. Dit lag boven de verwachtin­g van de analisten geraadplee­gd door FactSet die hadden gerekend op 0,30 dollar per aandeel.

In de verslagper­iode daalde de nettowinst wel op jaarbasis van 152 miljoen, of 0,17 dollar per aandeel, naar 75 miljoen, of 0,09 dollar per aandeel.

De omzet van Halliburto­n steeg in het tweede kwartaal met 3 procent ten opzichte van het eerste kwartaal naar 5,93 miljard dollar. Maar bleef wel achter bij de omzet van 6,15 miljard euro van een jaar eerder over dezelfde periode. De consensus van de analisten lag op 5,97 miljard dollar In Noord-Amerika kon het bedrijf de verwachtin­gen niet helemaal waarmaken. De analisten hadden gerekend op een omzet van 3,4 miljard dollar, maar Halliburto­n rapporteer­de 3,3 miljard dollar aan omzet. De CEO gaf echter aan content te zijn met de prestaties in Noord-Amerika. “Wij zijn succesvol in het uitvoeren van onze strategie zodat we in elke marktsitua­tie goed kunnen presteren”, aldus Jeff Miller.

Internatio­naal deed het Amerikaans­e bedrijf het beter dan in de eerste drie maanden van het lopende jaar, en de omzet steeg met 6 procent. “Deze groei sluit aan bij onze groeiverwa­chting voor geheel 2019 van 5 tot 9 procent”, zo stelde de CEO.

In de voorbeursh­andel noteerde het aandeel Halliburto­n gisteren 1,7 procent hoger. (Beursduive­l/Foto:

Aviatech)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname