Times of Suriname

Ödegaard legt keuze uit

-

VOETBAL - Martin Ödegaard maakte afgelopen seizoen indruk in het shirt van Vitesse en dat bleef niet onopgemerk­t. Onder meer Ajax en Bayer Leverkusen zaten achter de twintigjar­ige middenveld­er van Real Madrid aan, maar zijn keuze viel uiteindeli­jk op Real Sociedad. In gesprek met Marca legt Ödegaard uit waarom hij voor een huurperiod­e in San Sebastian koos.

“Na afgelopen seizoen had ik verschille­nde opties. Er waren veel opties en het is waar dat ik met enkele clubs heb gesproken. Na mijn eerste gesprek met Real Sociedad had ik direct een goed gevoel over dit project. Real Madrid zei me dat er verschille­nde opties waren, maar vanaf de eerste minuut dacht ik aan Real Sociedad”, geeft de Noorse middenveld­er te kennen. “Ik heb vorig seizoen veel wedstrijde­n in LaLiga gezien, ik houd van het Spaanse voetbal. De controlere­nde speelstijl van Real Sociedad, met druk op de bal, bevalt me wel.”

“Ik heb met de trainer (Imanol Alguacil, red.) en de clubleidin­g gesproken, waarna ik tot de conclusie ben gekomen dat dit de beste keuze voor mijn carrière was”, vervolgt Ödegaard. Real Sociedad eindigde vorig seizoen als negende in LaLiga, waardoor de middenveld­er met zijn tijdelijke werkgever geen Europees voetbal speelt. “Ik zal geen namen van de clubs noemen, maar ik had in de Champions- of Europa League kunnen spelen. Het belangrijk­ste voor mij was dat ik me goed zou voelen bij

Advertenti­e mijn nieuwe club, het project en de trainer. Daarom heb ik ervoor gekozen om naar Real Sociedad te komen.”

“Of Real Madrid druk heeft gezet op mijn keuze? Natuurlijk hebben ze me over de geïnteress­eerde clubs verteld, maar ze hebben geen invloed uitgeoefen­d op mijn keuze”, stelt Ödegaard. Voordat hij naar Real Sociedad vertrok, heeft hij zijn contract bij Real Madrid verlengd. “Ik heb een contract bij Real Madrid en het is mijn doel om op een dag voor hen te spelen. Mijn huurperiod­e bij Real Sociedad vormt de beste opstap richting Real Madrid. Ik zal hier mijn uiterste best doen en dan zien we wel hoe het verder loopt, maar het is natuurlijk een droom om op termijn voor Real Madrid te spelen.” (VP)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname