Times of Suriname

Cordeiro bezorgt Bintang Lair U-20 de zege

-

VOETBAL - Mattheus Cordeiro van Bintang Lair heeft zaterdag met een late treffer in het U20duel van de Surinaamse Voetbal Bond tegen Happy Boys zijn team een nipte 2-1 zege bezorgd, in het Emile de la Fuentespor­tcomplex. Happy Boys stond bij de rust met 1-0 voor.

In de eerste helft had Happy Boys een lichte overhand op Bintang Lair, dat heel compact speelde en via counters probeerde aan te vallen. Happy Boys genoot meer van het balbezit en kwam in de 32ste minuut op voorsprong via Mairon Pinas: 1-0. Bintang Lair raakte niet in paniek door de achterstan­d en veranderde zijn spelsystee­m niet. Happy Boys kwam niet meer in gevaar en ging de rust in met een nipte voorsprong. In de tweede helft veranderde Bintang Lair zijn spelsystee­m en stelde zich aanvallend op. Hierdoor kreeg Bintang Lair enkele goede kansen, maar de gelijkmake­r liet nog even op zich wachten. In de 62ste minuut was het wel raak voor Bintang Lair, toen Jardel Tilborg het net vond: 1-1. Enkele minuten later werd Happy Boys gereduceer­d naar tien spelers, omdat Revaldhino Abiamofoe

Advertenti­e zijn twee gele kaart kreeg. Dus nog met ruim 25 minuten te gaan, moest Happy Boys verder met een man minder. Bintang Lair kreeg hierdoor de overhand op Happy Boys en bleef aandringen op de volgende treffer. Happy Boys moest zich steeds terugtrekk­en op eigen helft. In de 82ste minuut viel alsnog de 2-1, toen Cordeiro het net vond voor Bintang Lair. Happy Boys probeerde hierna nog een gelijkmake­r te forceren, maar met een man minder lukte het nauwelijks om aan te vallen. Hierdoor won Bintang Lair het duel met 2-1.