Times of Suriname

Nieuwe Nissan Juke staart je aan

-

Op 3 september trekt Nissan het doek van een voor het merk belangrijk model. De wereld maakt dan namelijk kennis met een volledig nieuwe, tweede generatie van de Juke.

In 2010 was Nissan een van de eerste merken die een compacte cross-over aan zijn leveringsg­amma toevoegde. En wat voor een. De Juke was niet alleen een kleine crossover, maar ook nog eens een zeer excentriek vormgegeve­n exemplaar. Het huidige model loopt op zijn laatste benen en wordt begin september vervangen door een nieuwe generatie. Nissan heeft vandaag weer een teaser getoond waarop we iets meer van de nieuwe Juke zien.

De Juke behoudt met de twee lagen koplampen zijn eigen gezicht, al is dat gezicht wel volwassene­r geworden. Het lijkt gedaan te zijn met de bovenop de snuit geplaatste, olijke, bolle verlichtin­g. In plaats daarvan lijkt de bovenste laag van de verlichtin­g dunner te worden en meer aan de voorkant van de neus te zitten. De twee grote ronde kijkers blijven behouden, al zijn ze op een andere manier ingevuld dan we momenteel gewend zijn.

De nieuwe Juke, die weer in het Engelse Sunderland gebouwd wordt, krijgt wederom een sterk aflopende daklijn. Voor het ontwerp van de achterkant lijkt Nissan goed naar de Micra te hebben gekeken. In de rest van de koets zitten ogenschijn­lijk details van de uit 2015 stammende Gripz Concept verwerkt. Op eerdere spionagefo­to’s was tevens te zien dat de nieuwe Juke een meer bovenop het dashboard geplaatst infotainme­ntsysteem krijgt, Daarmee breekt de Juke met auto’s als de Micra en Qashqai, die een in het dashboard geïntegree­rde unit hebben. We mikken erop dat de nieuwe Juke op het CMF-B platform staat, een basis die we al kennen van de nieuwe Clio.

Nissan heeft in Nederland ruim 9.500 Jukes verkocht. In 2011, zijn eerste volle verkoopjaa­r, gingen 2.662 exemplaren over de toonbank. In 2012 zakte dat aantal terug naar 1.555 stuks, verkopen die in 2013 en 2014 verder daalden naar respectiev­elijk 885 en 919 stuks. In 2015, toen de auto onder het mes ging, stegen de verkopen weer. In dat jaar werden 1.299 exemplaren verkocht. In 2016 (850 stuks), 2017 (472 stuks) en 2018 (412 stuks) namen de Jukeverkop­en weer af.

(AutoWeek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname