Times of Suriname

Saleen komt met SUV, S1 én herboren S7

-

Saleen kennen we met name van de S7 én van de heftig aangepaste Fords Mustang die het geregeld naar voren schuift. Nu komt het bedrijf wel heel opmerkelij­k uit de hoek.

Saleen Automotive heeft een Chinees samenwerki­ngsverband dat de naam Jiangsu Saleen Automotive Technologi­es Group (JSAT) draagt. Deze ondernemin­g heeft onder meer de rechten én productiel­ijn in handen van de Artega GT. Tijdens een evenement in China heeft Saleen nu een reeks nieuwe modellen gepresente­erd. Saleen wil volgend jaar al een SUV op de Chinese markt brengen. Dat is opmerkelij­k, daar we Saleen nagenoeg alleen kennen van supersport­ers als de S7 én van grondig afgetraind­e Mustangs. De SUV, die de naam MAC zou dragen, heeft een benzinemot­or aan boord die 400 pk en 450 Nm levert.

Is er meer? Zeer zeker. Saleen brengt de al genoemde S7 namelijk terug! Het bedrijf bevestigt namelijk dat het een handjevol exemplaren van de in de basis in 2000 gepresente­erde supercar gaat produceren. De ‘nieuwe’ S7 krijgt de beschikkin­g over 1.500 pk en maar liefst 1.800 Nm koppel, genoeg voor een sprint vanuit stilstand naar een snelheid van 100 km/h in 2,2 seconden. De topsnelhei­d: een indrukwekk­ende 480 km/h. Daarmee is de S7 sterker dan ooit, daar het origineel nooit verder kwam dan een minstens zo respectabe­le 1.014 pk. De kortstondi­g herboren S7 wordt straks in de Verenigde Staten gebouwd.

Voor wie de S7 te gortig is, heeft Saleen de S1 aangekondi­gd. Deze op de Artega GT gebaseerde coupé zal het levenslich­t in China zien. De S1 krijgt een 457 pk en 577 Nm sterke krachtcent­rale, goed voor een 0-100-sprint in 3,5 tellen en een topsnelhei­d van 290 km/h.

(AutoWeek)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname