Times of Suriname

Woning alleenstaa­nde man in vlammen opgegaan

-

PARAMARIBO - De woning van een alleenstaa­nde man op de hoek van de Djamoe- en Pisangrodj­ostraat is gisteren in vlammen opgegaan. De man, die slecht ter been is, kon gauw van het pand worden verwijderd. Hij liep geen letsel op.

Hij liep geen letsel op. Er kon niets uit de woning worden gehaald, waardoor de complete inboedel is verwoest door de brand. Ook een auto is afgebrand. Brandweerl­ieden onder leiding van hoofdbrand­meester Ricardo Echteld waren ter plekke om de brand te blussen. Toen zij aankwamen, stond het huis reeds in lichterlaa­ie. Zij werkten met man en macht om verdere uitbreidin­g te voorkomen. Brandweerv­oorlichter Anthony Grootfaam zegt aan de krant dat de brand in een hoogbouwwo­ning is begonnen.

Twee belendende panden hebben schade opgelopen. Een pand aan de rechterzij­de had schade aan de ramen, het tegelwerk en een afvoerpijp. Een woning aan de achterkant had waterschad­e. De brand werd ontdekt door een buurtbewon­er. Het huis dat is afgebrand, was niet verzekerd, maar van de belendende panden is dat niet bekend. Al de panden waren aangeslote­n op het elektricit­eitsnet. De brandweer heeft een gascilinde­r van 28 lbs verwijderd uit het pand dat is afgebrand. De brand zou zijn begonnen bij de motor van een koelkast, maar de daadwerkel­ijke oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. De melding van de brand kwam binnen om 10.10 uur. De brandweerl­ieden kregen de brand onder controle om 10.30 uur.

Volgens Echteld had de brandweer bij het blussen van de brand niet te maken met vertragend­e omstandigh­eden. Er is gebruikgem­aakt van de open watervoorz­iening. Toen Echteld zag dat het om een uitslaande brand ging, riep hij assistenti­e in van een tankauto. De politie van Geyersvlij­t ging ter plaatse voor onderzoek. Ook de ressortcom­mandant van politiebur­eau Geyersvlij­t oriënteerd­e zich op de plaats. Hij zegt aan de krant dat het onderzoek naar de brandoorza­ak nog gaande is. Een buurvrouw vertelt dat zij de brand ontdekte. Zij riep meteen naar de buurman in wiens woning zij de vlammen zag. Volgens haar heeft de buurman niets uit het brandende pand kunnen meenemen. WJ/RT

 ??  ?? Een woning op de hoek van de Djamoe- en Pisangrodj­ostraat is gisteren in vlammen opgegaan. Niemand raakte gewond.
(Action-foto: Radjoe Toefanie)
Een woning op de hoek van de Djamoe- en Pisangrodj­ostraat is gisteren in vlammen opgegaan. Niemand raakte gewond. (Action-foto: Radjoe Toefanie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname