Times of Suriname

Volksgezon­dheid tekent MoU met Xianning Hospital

-

PARAMARIBO - Het Ministerie van Volksgezon­dheid heeft dinsdag een Memorandum of Understand­ing (MoU) getekend met het Xianning Hospital of Traditiona­l Chinese Medicine. Deze MoU biedt Suriname de mogelijkhe­id om een samenwerki­ng met het Xianning Hospital of Traditiona­l Chinese Medicine aan te gaan op het gebied van traditione­le Chinese geneeskund­e.

Het doel van deze MoU is om te komen tot een samenwerki­ng, waarbij beide partijen gezamenlij­k gedetaille­erde voorstelle­n doen. Ook zullen zij regelmatig in contact staan met elkaar om van gedachte te wisselen en zo de samenwerki­ng te bevorderen. Tevens kunnen Surinamers genieten van diverse trainingen, wetenschap­pelijke onderzoeke­n en technieken op dit gebied. Minister Antoine Elias van Volksgezon­dheid heeft de voorstelle­n van de delegatie aangehoord. In de tweede fase zal alles gedetaille­erd besproken worden. Daarna zal besloten worden of er een overeenkom­st getekend wordt. Elias merkte op dat de directeure­n van de verschille­nde ziekenhuiz­en zelf overeenkom­sten kunnen aangaan, indien ze de behoefte hebben om gebruik te maken van de diensten van het Xianning Hospital of Traditiona­l

Medicine.

Shaojie Li, directeur van het ziekenhuis, zegt dat hij de samenwerki­ng tussen China en Suriname verder wil verbreden. Hij heeft de directeure­n van Volksgezon­dheid en Onderwijs in China verontschu­ldigd die ook zouden afreizen naar Suriname. Li benadrukte dat hij naar een vruchtbare samenwerki­ng uitkijkt.

Chinese

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname