Times of Suriname

Veerverbin­ding Suriname-Guyana hervat

-

NICKERIE - De veerverbin­ding tussen Suriname en Guyana is gisteren hervat. De route zal de komende drie weken onderhoude­n worden door de MB Sandaka, een Guyanese veerboot. De eerste vaart geschiedt nu vanuit Guyana. Om 9.00 uur Guyanese tijd vertrekt de boot vanuit Guyana en vanuit Suriname vertrekt de boot om 11.30 uur.

De boot blijft aan de Guyanese zijde. Met de Canawaima was het omgekeerd. De boot bleef aan de Surinaamse zijde en de eerste vaart was ook vanuit Suriname. Het publiek wordt erop gewezen dat de MB Sandaka niet geschikt is voor 20ft en 40ft containers en vrachtwage­ns met een hoogte en breedte van respectiev­elijk meer dan 3 meter en 2,7 meter. De Canawaima werd op 27 mei dit jaar uit de vaart gehaald, vanwege mechanisch­e problemen. Suriname besloot de veerboot op eigen kosten naar de dock te sturen voor een integrale reparatie, maar de twee buurlanden konden geen overeenste­mming bereiken over de betaling.

Intussen is dit probleem uitgepraat. Minister Vidjay Chotkan van Openbare Werken Transport en Communicat­ie voerde in Guyana gesprekken met zijn collega van Transport en diens staf, bijgestaan door het bestuur van de Guyanese Canawaima Management Company. Hanisha Jairam, president van de Canawaima Management Company geeft aan dat het jaarlijks tegen deze tijd vrij rustig is. Afhankelij­k van de drukte zal bepaald worden of er meerdere vaarten uitgevoerd zullen worden. Op 16 oktober zal de Canawaima weer varen. Sedert de Canawaima uit de vaart is gehaald, was er een enorme drukte bij de backtrack. Mensen die de oversteek wilden doen, maakten daar gebruik van.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname