Times of Suriname

Ajax-aankoop snapt discussie niet

-

VOETBAL - Ajax-trainer Erik ten Hag ziet Edson Álvarez meer als middenveld­er dan verdediger, tot verbazing van verschille­nde analisten. Onder meer FOX Sports-analist Kenneth Perez en chef voetbal Valentijn Driessen van De Telegraaf snappen niet waarom de miljoenena­ankoop steevast op het middenveld van Ajax wordt geposteerd. Álvarez zelf staat echter honderd procent achter de keuzes van Ten Hag, ongeacht op welke positie hij moet spelen.

“Ik vecht altijd voor de positie waar de trainer me graag ziet spelen en zal altijd doen wat ik kan om daar de beste te zijn”, verklaart Álvarez na de 5-0 overwinnin­g van Ajax op Fortuna Sittard tegenover Veronica Inside. “Waar ik mij het meeste op mijn gemak voel? Ik heb eerder al gezegd dat mijn loopbaan als centrale verdediger begon, maar ik ben daarna steeds meer op

Advertenti­e het middenveld gaan spelen. Ik voel me goed op beide posities en doe mijn best op de plek waar de trainer mij neerzet.”

Álvarez is ervan overtuigd dat hij van toegevoegd­e waarde kan zijn op het middenveld van de Amsterdams­e club. “Ik denk dat ik op het middenveld veel druk kan uitoefenen op de tegenparti­j, maar ook in verdedigen­d opzicht dingen kan bijdragen”, aldus de 21-jarige internatio­nal van Mexico, die door Ajax in de afgelopen transferpe­riode voor circa vijftien miljoen euro werd overgenome­n van Club América. Álvarez is tevreden over de samenwerki­ng met collega-middenveld­er Lisandro Martínez. “De samenwerki­ng is heel fijn, we begrijpen elkaar heel goed”, beaamt de Mexicaan in Nederlands­e dienst. “Het is makkelijk communicer­en omdat we allebei Spaans spreken. Ik voel me erg op mijn gemak bij hem en die communicat­ie is heel belangrijk.” Martínez zag het duel van Ajax met Fortuna van woensdagav­ond overigens vanaf de reserveban­k, omdat de weer fitte Donny van de Beek een basisplaat­s kreeg van Ten Hag.

(VP)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname