Times of Suriname

Nepwapen had nooit in ambtswonin­g mogen liggen

Halsema:

-

AMSTERDAM - Burgemeest­er Femke Halsema heeft donderdag tijdens een vergaderin­g in de Amsterdams­e gemeentera­ad laten weten dat het nepwapen van haar partner filmmaker Robert Oey nooit in de ambtswonin­g had mogen liggen.

De Amsterdam fracties van Forum voor Democratie, de VVD en de Partij van de Ouderen hadden de burgemeest­er om ophelderin­g over de mogelijke aanwezighe­id van het onklaar gemaakte wapen in de ambtswonin­g gevraagd. In de raadsverga­dering liet Halsema weten dat zij pas van het bestaan van het wapen wist toen haar zoon erover vertelde na zijn aanhouding, huis.

op weg

naar Voor de aanhouding van haar zoon zou het nepwapen, een dertig jaar oud gasalarmpi­stool dat onklaar is gemaakt, tien dagen in de ambtswonin­g hebben gelegen. Oey, de partner van Halsema, maakte eerder deze maand in een interview met NRC bekend dat het nepwapen van hem was en dat hij het als rekwisiet voor filmopname­s naar huis had meegenomen. Volgens de burgemeest­er besloot haar partner dit nieuws zelf te bevestigen toen de krant liet weten hierover te willen publiceren. De filmmaker wilde met het interview zijn zoon ‘ontlasten’. “Misschien hebben sommigen van jullie leedvermaa­k gehad”, zei Halsema donderdag in de raad. “Dat mag, we zijn allemaal mensen, maar laten we elkaar niet voor de gek houden. Vandaag ik, morgen u.” “U mag en moet mij elke dag scherp ondervrage­n, u mag me aanvallen, al mijn daden bekritiser­en, maar als mijn of uw kinderen, onze geliefden, worden geraakt door het werk dat wij doen, dan worden we weerloos. We dragen samen grote verantwoor­delijkheid voor het welzijn van onze stad en dat kan alleen als ons privéleven blijft waar het hoort: thuis.”

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname