Times of Suriname

Strei! roept op tot protestact­ie

-

PARAMARIBO - De politieke partij Strei! roept alle politieke partijen, vakbonden, actiegroep­en, belangenor­ganisaties en burgers op om vandaag vanaf 10.00 uur aanwezig te zijn op het Onafhankel­ijkheidspl­ein tegenover het DNA-gebouw voor een protestact­ie.

“De wetswijzig­ing Staatsschu­ld wordt in behandelin­g genomen en het kan toch niet dat deze regering zichzelf en de minister van Financiën de macht gaat geven om ongelimite­erd maar te blijven lenen. Dat kan gewoon niet en daartegen moet het volk zijn stem laten horen”, zegt de secretaris van het bestuur van Strei! Zakarija Soemita.

Volgens Soemita is de voorzitter van zijn partij, Maisha Neus, ook al sinds 2016 rechtszake­n gestart tegen de toenmalige minister van Financiën, Adelien Wijnerman, en de huidige, Gillmore Hoefdraad. “Nu heeft een partij ook weer aan de bel getrokken door een strafklach­t in te dienen bij de procureur-generaal (pg) en geëist dat de pg een formeel onderzoek instelt naar de overtredin­gen van de Wet op de Staatsschu­ld. Het kan dan niet dat zolang deze zaken gaande zijn, de regering alvast de wet begint te veranderen alleen zodat ze zichzelf kan vrijpleite­n en nog meer vrijheid krijgt om maar te blijven lenen. Het kan zo niet doorgaan en daarom protestere­n wij daartegen. Wij roepen het volk op om deze actie te ondersteun­en want dit is in ieders belang”, zegt Soemita.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname