Times of Suriname

Twaalf maanden onvoorwaar­delijke celstraf geëist tegen verdachte drugssmokk­el

-

PARAMARIBO - Tegen Olwyn H is gisteren twaalf maanden onvoorwaar­delijke celstraf geëist, voor het uitvoeren van 880 gram cocaïne op 30 mei.

Officier van justitie Shanta Mahadew eiste een boete van SRD 2500, subsidiair twee maanden hechtenis. De verdachte wilde naar Barbados afreizen. Er werden in twaalf staven van haar twee reiskoffer­s drugs onderschep­t. De vrouw leende SRD 3000 bij ene Amanda en moest in ruil daarvoor twee koffers meenemen. Zij hoefde Amanda dan niet terug te betalen. Zij dacht dat zij geld moest meenemen, maar het bleek achteraf om drugs te gaan. Zij ging ertoe over, omdat zij de begrafenis­kosten van haar zoon moest betalen.

Advocaat Irvin Kanhai pleitte dat de verdachte in haar verhoren de waarheid heeft verteld. Hij zegt dat Amanda bestaat. Buren zeiden dat Amanda op het adres woonde zoals aangegeven door de verdachte. Amanda zou echter zijn vertrokken. De raadsman zegt dat het niet de bedoeling van de vrouw was om drugs te smokkelen, maar geld. Hij haalde aan dat in een proces-verbaal staat dat het gaat om 680 gram cocaïne, terwijl in een ander proces-verbaal staat dat het gaat om een totaal brutogewic­ht van 880 gram cocaïne. Dat de vrouw geld nodig had voor de begrafenis­kosten van haar zoon, berust volgens de advocaat op waarheid. Haar zoon is op 13 mei doodgescho­ten. In haar laatste woord smeekte Olwyn H om vergiffeni­s.

Op 4 november doet de rechter uitspraak.

De rechter merkte op dat de vrouw niet door de Guyanese autoriteit­en is gedagvaard om te getuigen in de moordzaak van haar zoon.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname