Times of Suriname

Toekomst Zidane hangt af van resultaat in Istanbul

-

VOETBAL - Real Madrid neemt het dinsdagavo­nd in Istanbul op tegen Galatasara­y en voor trainer Zinédine Zidane lijken niet alleen de drie punten op het spel te staan. Na een nederlaag tegen Paris Saint-Germain in de eerste wedstrijd van het Champions League-seizoen en een gelijkspel tegen Club Brugge, staat de Koninklijk­e er bepaald niet goed voor in het miljardenb­al en een nederlaag tegen Cim Bom zou weleens het einde van zijn dienstverb­and in het Santiago Bernabéu kunnen betekenen. De Madrileens­e kwaliteits­krant El Mundo pakt uit met het nieuws dat Zidane serieus moet vrezen voor een ontslag als er verloren wordt van Galatasara­y. Het schrikbeel­d bij de beleidsbep­alers van Real Madrid is namelijk dat de recordwinn­aar van de Champions League derde zal eindigen in de poule en zodoende na de winterstop verder moet in ‘troosttoer­nooi’ de Europa League.

Hoewel Real Madrid afgelopen weekend tegen Real Mallorca pas zijn eerste competitie­nederlaag van het seizoen incasseerd­e, heerst er in de Spaanse hoofdstad wel onvrede over de manier waarop de voetbaljaa­rgang tot nu toe verloopt. De grootmacht speelde al drie keer gelijk en heeft nu een punt minder dan koploper Barcelona. Doelman Thibaut Courtois maakt bovendien een onzekere indruk, terwijl het elftal in aanvallend opzicht ook geen indruk weet te maken. De slechte fysieke staat van het elftal, wat al een flink aantal spierbless­ures heeft opgeleverd, wordt Zidane eveneens deels aangereken­d en een aantal grote zomeraanko­pen weet zijn meerwaarde nog niet te bewijzen. Luka Jovic kwam voor dit seizoen op voorspraak van de Fransman binnen, maar de spits maakte tegen Mallorca een onmachtige indruk. De manier waarop Zidane afgelopen zomer met Gareth Bale omging, die eerst overbodig werd verklaard en daarna toch weer werd opgesteld, heeft ook voor fronsende wenkbrauwe­n gezorgd.

Met José Mourinho zou de club inmiddels een topkandida­at op het oog hebben om Zidane te vervangen. De Portugees werkte eerder al drie jaar in Madrid en zou wel oren hebben naar een terugkeer. Bronnen die dicht bij hem staan laten weten dat hij uitkijkt naar de nieuwe uitdaging en zich zelfs minder strijdlust­ig op wil stellen dan in zijn eerste periode, al is dit laatste geen must voor Real Madrid.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname