Times of Suriname

KPS en SLM strijden om de hoogste eer

-

SLAGBAL – Het Korps Politie Suriname (KPS) en de Surinaamse Luchtvaart Maatschapp­ij (SLM) zullen op de slotdag van CTSS Plus (26 oktober) strijden om het slagbalkam­pioenschap. De wetsdienar­en veroverden sinds hun toetreding steeds weer de ereprijs en lijken op weg te zijn naar een vierde opeenvolge­nde eindzege. Surinam Airways is de verrassend­e finalist en die zal echter een stokje voor proberen te steken. De politieamb­tenaren ontdeden zich in de halvefinal­eronde met 90-71 van Staatsolie. Anders dan de score doet vermoeden, kwam de overwinnin­g niet op een presenteer­blaadje. Het oliebedrij­f verkocht zijn huid duur en leek aan het begin van de wedstrijd goed op weg te zijn.

Maar halverwege de wedstrijd was er nog geen enkele uitje of vangbal genoteerd. De titelverde­diger herpakte zich op gegeven moment, plukte acht ballen uit de lucht en tikte drie speelsters van de tegenstand­er uit.

Staatsolie deinsde niet terug en sloeg toe in de eerste helft. Het nutsbedrij­f registreer­de zes vangballen en sloeg zes tegenstand­ers uit. Ondanks deze spannende eerste speelperio­de leidde KPS met 4937. Na de pauze schroefden de wetsdienar­en het verdedigin­gswerk op, terwijl het tempo bij de oliemaatsc­happij begon te droppen. Aan slag werd er ook goed werk verricht en er werden voldoende looppunten gemaakt. In de andere semifinale wist SLM te winnen van EBS met 86-80.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname