Times of Suriname

SZF beëindigt prolongati­edroom CBvS

-

VOETBAL - Er komt een nieuwe CTSS Plusvoetba­lkampioen. Het Staatsziek­enfonds (SZF) was zaterdagav­ond in het Franklin Essedstadi­on na strafschop­pen verantwoor­delijk voor de uitschakel­ing van titelverde­diger Centrale Bank van Suriname (CBvS). De ziekenzorg­verzekeraa­r streed vastberade­n en speelde volgens een duidelijk speelplan. Alle gevaren van de moederbank werden geneutrali­seerd.

Het werd een kat-en-muisspel tussen het jonge frisse SZF-team en de ‘veteranen’ bij de bankiers. SZF kwam op voorsprong in de eerste helft, nadat CBvS-aanvoerder Furgill Ong A Fat, SZFmiddenv­elder Enrico Artist in het strafschop­gebied onderuit haalde. De arbiter wees onmiddelli­jk naar de witte stip. Goaltjesdi­ef Ulrich Reding maakte geen fouten en schoot de 1-0 langs doelman Harold Blokland. Zoals verwacht, gingen de bankiers na de pauze volop in de aanval. SZF-goalie Tyron

Bottse was echter een sta-inde-weg. Op gegeven moment had Bottse geen antwoord op een goed genomen vrije trap van Alfredo Fonkel. De CBvS-middenveld­er trapte met nog negen minuten te gaan, prachtig de gelijkmake­r binnen:1-1. SZF kwam via Brian Sadhoe en Miquel Cronie nog heel dicht bij het winnende doelpunt, maar zonder het gewenste resultaat.

Strafschop­pen moesten uiteindeli­jk de bedrijven van elkaar scheiden. Het ging er ook in deze serie heel spannend aan toe tot en met de vijfde en beslissend­e trap. Na vier pogingen stond het nog steeds gelijk met drie gescoord en één misser voor elk team. Bottse ontpopte zich wederom net als op de eerste speeldag tot held door de inzet van Furgill Pinas te stoppen. Reding maakte vervolgens het karweitje af en stuurde zijn bedrijf naar de finale.

In de andere halve finale wist Staatsolie met 3-1 te winnen van SWM.