Times of Suriname

Presidents Cup op 9 november

-

VOETBAL Het voetbalsei­zoen van 2019 zal worden geopend op 9 november met de Presidents Cup, waar de landskampi­oen het zal opnemen tegen de bekerkampi­oen. Aangezien Inter Moengo Tapoe (IMT) zowel de landskampi­oen als bekerkampi­oen heeft veroverd, zal de Presidents Cup van dit jaar gaan tussen IMT en verliezend bekerfinal­ist Flora. De wedstrijd wordt in het Essedstadi­on gespeeld.

Het team uit Moengo pakte vorig seizoen de dubbel. In de reguliere competitie eindigde IMT boven Robinhood en in de bekercompe­titie werd van Flora gewonnen. In de reguliere speeltijd eindigde de wedstrijd 11 gelijk, waarna in de verlenging er geen veranderin­g kwam in de score. Bij het trappen van strafschop­pen was IMT beter en het won de wedstrijd met 42. Doelman Obrendo Huiswoud van IMT speelde een cruciale rol hierin, door twee strafschop­pen te stoppen.

Voor IMT zal deze wedstrijd zijn elfde Presidents Cup zijn, terwijl het voor Flora de eerste is. Het team uit Moengo won er zes en verloor vijf keer. De eerste Presidents Cup-wedstrijd van

IMT was in 2007, waarbij Robinhood werd verslagen met 24. Hierna verloor IMT twee jaar oprij en wel van Transvaal (03) en Walking Boyz Company (03). Hierna won IMT de Presidents Cup vier jaar op rij. In 2010 werd Excelsior verslagen met 01, hierna Notch (45), Robinhood (23) en Walking Boyz Company (13). In 2014, 2015 en 2016 verloor IMT de Presidents Cup van Leo Victor (35), daarna Nishan’42 (01) en van Robinhood (13). In 2017 won IMT de Presidents Cup voor de zesde keer door Papatam te verslaan met 42.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname