Times of Suriname

Arsenal pijnlijk ten onder tegen promovendu­s

-

VOETBAL - Arsenal heeft maandagavo­nd een pijnlijke nederlaag geleden op bezoek bij Sheffield United (01). De Londenaren hadden grootse moeite om kansen te creëren tegen de stugge promovendu­s, die collectief verdedigde. De ploeg van manager Unai Emery verliest door de nederlaag de aansluitin­g met de top van de Premier League.

Bij Arsenal keerde Alexandre

Lacazette terug in de selectie na hertstel van een enkelbless­ure. De Franse aanvaller maakte in de tweede helft na een maand afwezighei­d zijn rentree. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Nicolas Pépé, die in de 21ste minuut van dichtbij leek te kunnen binnen tikken. De van OGC Nice overgekome­n vleugelspi­ts miste de bal echter volledig.

Sheffield beperkte zich voornameli­jk tot verdedigen, maar sloeg na een half uur toe uit een hoekschop. Jack O’Connell kopte de bal terug voor het doel, waarna Mousset van heel dichtbij kon afwerken: 10. Arsenal had daarna moeite om kansen te creëren, al was Granit Xhaka vlak voor rust dichtbij. De Zwitser zag zijn halve volley knap gekeerd worden door doelman Dean Henderson. In de tweede helft was het spelbeeld niet anders: Arsenal had veruit het meeste balbezit, maar Sheffield kwam nauwelijks in de problemen. De beste mogelijkhe­den waren voor de thuisploeg, dat via John Fleck en David McGoldrick gevaar stichtte. Pépé zag een schot een kwartier voor tijd vanuit een moeilijke hoek net naast gaan; meer noemenswaa­rdige Arsenal-momenten waren niet te noteren. (VP)

 ??  ?? Nicolas Pépé van Arsenal probeert langs een van zijn tegenstand­ers te gaan.
(Foto: The Guardian)
Nicolas Pépé van Arsenal probeert langs een van zijn tegenstand­ers te gaan. (Foto: The Guardian)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname