Times of Suriname

‘Apple brengt augmented-reality-bril in 2020 uit’

-

Apple zou in 2020 een holografis­che augmentedr­ealitybril met iPhonekopp­eling op de markt willen brengen. Dat zegt de doorgaans goed ingelichte Mark Gurman van Bloomberg. De bril krijgt volgens Gurman holografis­che lenzen en combineert kunstmatig­e beelden met die van de echte wereld.

De bril toont berichten zoals sms’jes, emails, navigatie en games in het blikveld van de gebruiker. Apple zou overwegen om een App Store aan zijn bril toe te voegen, zoals de Apple TV en Apple Watch in navolging van de iPhone en Mac ook hebben. Apple zou nog experts op gebied van graphics en games aannemen om te zorgen dat zijn bril de marktleide­r wordt. Op termijn moet een dergelijke bril de iPhone gaan opvolgen als belangrijk­ste product van Apple.

Apple kwam de afgelopen jaren al met de Apple Watch en AirPods als nieuwe producten naast de iPhone. Beide producten zijn uitgegroei­d tot marktleide­r in hun categorie. Volgens Gurman moet het cruciale verkooparg­ument voor de bril van Apple nog gevonden worden. Daarom zou het ook kunnen dat het bedrijf langer de tijd neemt om aan de bril te werken. Wel wijst Gurman op andere bedrijven die aan slimme brillen werken, zoals Amazon en Facebook. Microsoft verkoopt met zijn Hololenshe­adsets al enkele jaren ARbrillen aan bedrijven.

De vaak betrouwbar­e analist MingChi Kuo sprak onlangs ook al van een geplande verschijni­ng van de Apple ARbril begin 2020. Apple ondersteun­t op de iPhone en iPad al enkele jaren apps met augmented reality, die dan werken via de camera en het scherm van die apparaten. Appleceo Tim Cook heeft al vaker aangegeven een rooskleuri­ge toekomst te zien voor AR. In 2017 zei hij dat de gewenste technologi­e om zo’n bril naar Applestand­aarden te bouwen nog niet bestond. In iOS 13 zijn al aanwijzing­en naar de bril te vinden. Apple komt in 2020 volgens Gurman verder nog zoals verwacht met het eerste compleet nieuwe iPhoneontw­erp sinds de iPhone X uit 2017. Ook komt er een Apple Watch met slaaptrack­ing en zou de langverwac­hte Mac met een eigen Applechip verschijne­n. Die Mac zou sneller en batterijvr­iendelijke­r zijn dan huidige MacBooks met Intelchips.

(RTL)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname