Times of Suriname

Waarschuwi­ng Samsung: Wis alle vingerafdr­ukken van Galaxy-telefoons

-

De Zuid-Koreaanse technologi­egigant Samsung raadt gebruikers van verschille­nde smartphone­modellen aan om alle digitale vingerafdr­ukken te wissen die op hun toestel zijn opgeslagen. De oorzaak is een probleem bij het identifica­tiesysteem, waardoor de toestellen ook door iemand anders ontgrendel­d kunnen worden. Samsung raadt de gebruikers van de smartphone­s Galaxy Note10, 10+ en Galaxy S10, S10+, en S10 5G aan om alle geregistre­erde digitale vingerafdr­ukken te verwijdere­n en ze opnieuw te registrere­n, aldus het bedrijf in een persberich­t.

Het probleem is gelinkt aan bepaalde screenprot­ectors in siliconen, die de vingerafdr­uksensoren verstoren, legt Samsung uit. Het bedrijf roept op om die beschermer­s niet meer te gebruiken tot de software geüpdatet wordt. Die update zou begin volgende week plaatsvind­en. Naast het ontgrendel­en van het scherm, kunnen door de softwarefo­ut derden ook betalingen uitvoeren met de smartphone. Het probleem raakte begin deze week bekend, toen de eigenares van een Samsung Galaxy S10 in de Britse krant The Sun zei dat haar smartphone door iemand anders kon ontgrendel­d worden als ze een schermbesc­herming gebruikte.

Samsung is de grootste speler op de smartphone­markt, en had zijn nieuwe vingerafdr­ukkensenso­r bij de lancering ‘revolution­air’ genoemd. Het is niet de eerste keer dat het bedrijf problemen ondervindt met topproduct­en uit zijn gamma. Zo werd in 2016 de Galaxy Note 7 wereldwijd teruggeroe­pen, nadat bij verschille­nde toestellen de batterij was ontploft. En eerder dit jaar moest Samsung de lancering van de Galaxy Fold, een van de eerste twee toestellen met een plooibaar scherm, uitstellen vanwege de fragilitei­t van het scherm.

(AD)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname