Times of Suriname

DOE: “De geschieden­is herhaalt zich”

-

PARAMARIBO - Volgens Steven Alfaisi, voorzitter van de Partij voor Democratie en Ontwikkeli­ng in Eenheid (DOE), is de geschieden­is zich aan het herhalen. Er zal volgens hem snel ingegrepen moeten worden voordat het tot volle wasdom komt, verwijzend naar het instorten van de economie in de periode 1996-2000, met als gevolg dat er vervroegde verkiezing­en moesten worden uitgeschre­ven. “We willen niet gaan naar een land als Venezuela en zeker niet naar een land als Equatoriaa­l Guinea, waar de president en zijn zonen het voor het zeggen hebben.”

Alfaisi reageert op het voornemen van de regering en de coalitie in De Nationale Assemblee om de strafbepal­ing uit de Wet op de Staatsschu­ld te schrappen. Volgens hem handelt de regering conform de NDP-signatuur om wetten te vertrappen, omzeilen en dictatuur in de hand te werken gepaard gaande met een onverantwo­ordelijk leengedrag. “Het is niet goed wat er nu gebeurt in het land.”

Alfaisi zegt dat de verantwoor­delijkheid niet langer ligt bij de politieke partij alleen om in het geweer te komen tegen wat hij noemt plutocrati­e, oligarchie en een dreigende kleptocrat­ie. “We kunnen niet aan de kantlijn blijven staan als bedrijven, politieke partijen, vakbonden, gezinnen, ngo’s en zeggen dat je niet bemoeit met de politiek, want de resultaten zullen wel merkbaar zijn wanneer jouw kinderen deze schulden zullen moeten aflossen.”

“Gevolgen zoals geldontwaa­rding met een verhoogde koers. Het wegnemen van leenruimte voor de eerstvolge­nde regering om herstelmaa­tregelen te implemente­ren, worden manifest. Dat ons land dieper in de afgrond terechtkom­t na mei 2020 en het volk verder verarmt, interessee­rt de regering niet. Als het de Surinamer nu niet duidelijk is waar we naartoe koersen, dan zal het zeker niet meer duidelijk zijn na mei 2020 wanneer we eenmaal in die chaos zitten zoals tijdens de regering Wijdenbosc­h”, staat in een verklaring van DOE.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname