Times of Suriname

Uitbreidin­g: Porsche Macan GTS is los

-

Na de lancering van een nieuw of vernieuwd model van Porsche kun je je voorbereid­en op een periode waarin het leveringsg­amma van die nieuwkomer met frisse motorversi­es wordt uitgebreid. Die uitbreidin­gsstrategi­e is uiteraard ook van toepassing op de herziene Macan, een SUV die nu in GTS-kostuum wordt gestoken.

Porsche stelde de gefacelift­e Macan medio vorig jaar aan de wereld voor. Waar de ‘instap-SUV’ uit Stuttgart aanvankeli­jk alleen als 245 pk Macan op het podium werd getild, is het leveringsg­amma achtereenv­olgens uitgebreid met de 354 pk Macan S én met de heftige 440 pk Macan Turbo. Het gat tussen die twee zescilinde­rs bestaat, wordt opgevuld door deze nieuwe GTS.

De GTS heeft de inmiddels bekende 2,9-liter V6 onder de kap die voorzien is van twee turbo’s. Die krachtcent­rale helpt de Macan GTS aan een vermogen van 380 pk en 520 Nm en daarmee is de nieuwe Macanversi­e 20 pk en 20 Nm krachtiger dan zijn voorganger. Dat hart helpt de Macan, die altijd gekoppeld is aan een nieuwe PDK-automaat met dubbele koppeling, in 4,7 tellen naar 100 km/h, een tijdswinst van 0,3 seconden ten opzichte van het vorige type. Z’n topsnelhei­d ligt op 261 km/h. Let wel, dit zijn de cijfers van de Macan GTS met het optionele Sport Chrono Package. Zonder dit pakket heb je voor de 0-100-sprint 4,9 seconden geduld nodig.

De Gran Turismo Sport heeft een actief onderstel waarmee de SUV i1,5 centimeter dichter bij de grond ligt dan zijn mildere broertjes. Adaptieve luchtverin­g is optioneel, maar wie die optie aanvinkt kan zijn Macan nog een extra centimeter lager tegen het asfalt drukken. Achter het standaard 20-inch grote lichtmetaa­l houden zich forse remschijve­n schuil om de boel weer fatsoenlij­k tot bedaren te brengen. Keramische remmerij staan op de optielijst. Onderaan de bilpartij hangt een sportuitla­atsysteem dat onder meer voor een diepe brom zorgt. Net als voorheen is ook de nieuwe Macan GTS vanbuiten te herkennen aan een breed arsenaal aan zwarte details. De Nederlands­e startprijs is vastgestel­d op € 120.400. (AutoWeek/Foto:Cerdt)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname