Times of Suriname

Feyenoord boekt ruime zege

-

VOETBAL - Feyenoord heeft de seizoenshe­lft afgetrapt met een overwinnin­g op sc Heerenveen. De Rotterdamm­ers walsten in de eerste 26 minuten over de tegenstand­er heen, benutten hun eerste drie kansen en bleken uiteindeli­jk genoeg te hebben aan die marge. De thuisploeg startte zonder verrassend­e namen in de opstelling en Heerenveen moest het stellen zonder spits Jens Odgaard. Feyenoord sprong buitengewo­on effectief om met zijn kansen en de traditione­le goaltune van de Hermes House Band kon binnen een halfuur al drie keer gestart worden. Luis Sinisterra opende de score met een knappe halve omhaal en Nicolai Jörgensen verzorgde de 2-0 en de 3-0: de Deen vond eerst de verre hoek op aangeven van Jens Toornstra en kon even later ongehinder­d raak koppen na een corner van Orkun Kökçü.

De ploeg van Dick Advocaat liet de teugels vervolgens vieren en Heerenveen had al snel een doelpunt te pakken. Joey Veerman profiteerd­e van ongekend geklungel in de Feyenoord-defensie en verschalkt­e Justin Bijlow knap vanuit een lastige hoek. De attractiev­e eerste helft werd gevolgd door een rommelige tweede. Beide ploegen kregen meerdere kansen op een doelpunt, maar wisten het net niet meer te vinden. Een schitteren­de stift van Hicham Faik – gepareerd door Bijlow – een fraaie hooghoudac­tie van Sam Larsson en een serie knappe reflexen van Warner Hahn waren de hoogtepunt­en van de tweede helft, die echter als een nachtkaars uit zou gaan.

Zowel Feyenoord als Heerenveen komt midweeks opnieuw in actie. De Friezen ontvangen woensdag Willem II in de strijd om de KNVB Beker, Feyenoord reist één dag eerder af naar Sittard voor een duel met de plaatselij­ke Fortuna. (VP)

??  ?? Sam Larsson van Feyenoord probeert langs een verdediger te gaan. (Foto: Nusport)