Times of Suriname

Al 26 denguegeva­llen gerapporte­erd

-

PARAMARIBO In januari zijn er al 26 door het laboratori­um bevestigde denguegeva­llen bij het Bureau voor Openbare Gezondheid­szorg (BOG) gerapporte­erd. Dit is bijna evenveel als in 2019. De meldingen komen voornameli­jk uit Paramaribo.

“Het Ministerie van Volksgezon­dheid en het BOG zijn op scherp en houden de situatie goed in de gaten”, meldt het BOG in een persberich­t. De artsen, ziekenhuiz­en, laboratori­a en poliklinie­ken zijn in december wederom opgeroepen om alert te zijn wat het dengueviru­s betreft en de nodige maatregele­n te treffen. Artsen moeten patiënten de juiste zorg bieden en alle denguegeva­llen melden. In deze fase worden conform het dengueprot­ocol, bij gerapporte­erde gevallen van dengue, inspectie gedaan, bespuiting­en uitgevoerd en voorlichti­ng gegeven.

Het BOG geeft verder aan dat in Brazilië, Venezuela, Paraguay, Guatemala, Mexico en andere landen in de regio er momenteel een ernstige dengue-epidemie heerst. In Suriname is het aantal denguemeld­ingen aan het stijgen, wat betekent dat de kans op een epidemie groot is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname