Times of Suriname

Juspol tekent servicecon­tract met Rudisa Motor Company NV

-

PARAMARIBO Het Ministerie van Justitie en Politie (Juspol) heeft gisteren bij de officiële overhandig­ing van de politievoe­rtuigen aan de leiding van het Korps Politie Suriname een servicecon­tract getekend met de Rudisa Motor Company NV. Dit contract is een overeenkom­st met het bedrijf voor onderhoud, service en reparatie van alle politievoe­rtuigen die het afgelopen jaar bij dit bedrijf zijn aangeschaf­t.

Korpschef Roberto Prade zegt dat er een goede deal is gesloten met het bedrijf en dat de after-sales service ook top is. “Het wagenpark van de politie is niet alleen uitgebreid in aantal, maar ook in kwaliteit. Het zijn goede en stevige voertuigen en er zijn goede afspraken met het bedrijf gemaakt, zodat de voertuigen niet lang op de stations met mankemente­n blijven en maximaal worden ingezet. Ons wagenpark had voorheen ook geen goed management, maar nu met het service- en onderhouds­contract zal dat wel gebeuren, waardoor de voertuigen optimaal zullen kunnen functioner­en in het veld”, zegt Prade.

Anand Pherai, directeur van de Rudisa Motor Company NV, zegt dat het bedrijf bezig is zijn werkplaats uit te breiden en ook dependance­s zal opzetten in Commewijne, Nickerie en meerdere plekken in Paramaribo. Hierdoor kan de politie, als een van de voertuigen een mankement heeft of geserviced moet worden, naar de dichtstbij­zijnde werkplaats van het bedrijf gaan om het voertuig te laten repareren. “De service zal ook 1x24 uur beschikbaa­r zijn voor de politie. Zodra het voertuig gemaakt is, kan men meteen ermee wegrijden en het meteen weer inzetten. Zodoende werken we efficient en effectief met de tijd”, legt Pherai uit.

“Agenten werken in shiftdiens­ten, maar de voertuigen niet. Die worden continu ingezet omdat de meeste politiesta­tions maar één voertuig hebben. Het is daarom belangrijk dat wij service, onderhoud en reparatie op een efficiente manier doen, zodat de voertuigen niet te lang uit de roulatie zijn en snel weer kunnen worden ingezet. Het is ook belangrijk dat de voertuigen stevig en betrouwbaa­r zijn. Het Korps Politie Suriname geeft aan dat het tot nu toe tevreden is met de performanc­e van de voertuigen”, zegt Pherai.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname