Times of Suriname

Broer bekent toebrengen slagen

-

PARAMARIBO - Johannes H bekende gisteren dat hij zijn broer op 9 mei in Wanica heeft geslagen met de platte kant van een houwer. Hij wordt ervan verdacht gepoogd te hebben opzettelij­k en met voorbedach­ten rade zijn broer van het leven te beroven.

Hij sloeg zijn broer, maar kapte hem niet. Volgens hem kwam zijn broer naar hem toe. Het klopt naar zijn zeggen niet dat hij het slachtoffe­r heeft geslagen toen die in een hangmat lag. Hij vertelt dat zijn broer hem jaren terug ook had geslagen; hij verdraagt de man al jaren niet. Twee politieman­nen zijn gehoord. Een van hen ging naar de plaats delict voor onderzoek. Hij trof alleen het slachtoffe­r in bloedende toestand aan en bracht hem voor medische behandelin­g. Hij trof bloedspore­n in de woonruimte van het slachtoffe­r aan en ook bij een hangmat. Het gaat om een huis dat in tweeën is gescheiden.

Aan de voorzijde woont het slachtoffe­r en de achterzijd­e de verdachte. Volgens de agent komen er vaker meldingen van het adres van de verdachte en het slachtoffe­r, maar altijd wordt slechts een van de partijen aangetroff­en. Hij zegt dat het slachtoffe­r hem op de bewuste dag vertelde dat hij was mishandeld door zijn broer. De andere agent zegt dat de verdachte, die juridische bijstand krijgt van raadsvrouw Shefani Amirkhan, heeft toegegeven dat hij zijn oudere broer heeft geslagen. Op 7 februari wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname