Times of Suriname

Gauff ook op Australian Open langs Venus Williams

- De vijftienja­rige Amerikaans­e toptalent Coco Gauff zorgt voor een stunt door weer van Venus Williams te winnen. (Foto: Nusport)

TENNIS - Toptalent Coco Gauff heeft maandag de tweede ronde van het Australian Open bereikt door opnieuw te stunten tegen Venus Williams. De vijftienja­rige Amerikaans­e won in twee sets van haar 24 jaar oudere landgenoot. Gauff stapte bij haar Australian Open-debuut na ruim anderhalf uur als winnaar van de baan in de Margaret Court Arena: 7-6 (5) en 6-3. Williams sloeg in de eerste set nog wel drie setpoints weg, maar door haar vele onnodige fouten (41) was ze niet bij machte om Gauff te verslaan.

De jongste en oudste deelnemer van het Australian Open stonden vorig jaar ook tegenover elkaar in de eerste ronde van Wimbledon. Gauff zorgde toen voor een sensatie door zevenvoudi­g Grand Slam-winnares Williams in twee sets te verslaan en reikte in Londen als qualifier zelfs tot de achtste finales. Door haar stormachti­ge ontwikkeli­ng mag Gauff zich inmiddels de nummer 67 van de wereld noemen. In de tweede ronde wacht de tienersens­atie een krachtmeti­ng met de Roemeense Sorana Cirstea, de nummer 74 op de WTAranking.

Venus Williams won in haar loopbaan vijf keer Wimbledon en twee keer het US Open. De huidige nummer 55 van de wereld reikte ook twee keer tot de finale op het Australian Open (2003 en 2017) en stond één keer in de eindstrijd van Roland Garros (2002), maar won die toernooien nooit.

Titelverde­diger Osaka en Serena Williams bereikten eerder op maandag al eenvoudig de tweede ronde. De 22-jarige Osaka gunde Marie Bouzkova slechts zes games (6-2 en 6-4) en Williams rekende binnen een uur af met

Anastasia Potapova: 6-0 en 6-3. De 38-jarige Williams verloor haar laatste vier Grand Slamfinale­s en wacht nog altijd op haar historisch­e 24e titel. In dat geval evenaart ze de Australisc­he tennislege­nde Margaret Court, die tussen 1963 en 1973 24 Grand Slam-toernooien won. De als derde geplaatste Osaka, die twee Grand Slamtitels op haar erelijst heeft staan, wacht in de tweede ronde een treffen met de Chinese Saisai Zheng (WTA42). Williams speelt dan tegen de Tsjechisch­e Tamara Zidansek (WTA-70).