Times of Suriname

Interwakie geeft comfortabe­le voorsprong uit handen

-

VOETBAL - Interwakie gaf in het weekeinde een comfortabe­le voorsprong uit handen in de reguliere competitie van de Brokopondo Sport Bond. Het stond bij de rust met 2-0 voor tegen Miracle, dat in de tweede helft sterk terugkwam en een 2-2 gelijkspel afdwong.

Interwakie zat beter op de bal in de beginfase van het duel en kreeg ook de beste kansen. In de 26ste minuut kwam

Interwakie verdiend op voorsprong, toen Abigajo Naingi het net vond: 1-0. Het team bleef hierna de wedstrijd domineren, terwijl de tegenstand­er het heel moeilijk kreeg om in het spel te komen. Vlak voor rust schoot Fabio Mawie de 2-0 binnen; hierdoor ging Interwakie met een comfortabe­le voorsprong de rust in. Miracle begon heel aanvallend aan de tweede helft en enkele minuten na rust kwam het via Nivaro Lienga op 2-1. Miracle geloofde in een terugkeer en bleef aanvallen. In de 70ste minuut werd Miracle beloond naar hard werken, toen Andwele Jozefzoon het net vond: 2-2. In de resterende minuten vielen er geen doelpunten meer, waardoor de teams genoegen moesten nemen met een remise.

In de andere wedstrijd wist Klaas met 3-2 te winnen van

SVK. Tonino Jozefzoon, Donovan Jozefzoon en Giljovany Leidsberge­r scoorden elk een keer voor de winnaar, terwijl de tegentreff­ers werden gemaakt door Shaquille Goedewacht en Yunrick Eersteling.

De competitie wordt zondag voortgezet met twee wedstrijde­n. SVG neemt het op tegen Klaas en SVK is de tegenstand­er van Miracle.