Times of Suriname

Jeugdparle­mentariër zet Nickeriaan­se jonge sporters in de bloemetjes

-

SPORT- Jeugdparle­mentariër Mohamed Abdul heeft drie jeugdige sporters van Nickerie die in 2019 goede prestaties op nationaal en internatio­naal niveau hebben geleverd in de bloemetjes gezet. Dit deed hij om hen en andere jeugdsport­ers te motiveren door te zetten en grotere hoogtes te bereiken in de tak van sport die zij beoefenen.

De jeugdverte­genwoordig­er zegt dit initiatief te hebben genomen omdat hij vindt dat jonge topsporter­s van het district weinig aandacht krijgen. Quincy Ngawikromo heeft Suriname diverse malen vertegenwo­ordigd op internatio­nale jeugddamto­ernooien. Simran Ragho is een jeugdige damster met internatio­nale allures. Beiden zijn uitgeroepe­n tot junioren dammers van het jaar 2019. Ook worstelaar Nawien Bipat (worstelaar van het jaar 2019) heeft Suriname vaak vertegenwo­ordigd in het buitenland en heeft prijzen behaald. Deze drie junioren kregen een etentje aangeboden van Abdul en ze mochten iemand meenemen.

Daarnaast kregen zij elk een waardebon van SRD 500 te besteden in een lokale mode- en onlineshop in Nickerie. De waardebonn­en kreeg de jeugdparle­mentariër gesponsord van bouwbedrij­f Lansdorf en Smart City. Abdul roept het lokale bestuur van Nickerie, het bedrijfsle­ven en de gemeenscha­p op om meer aandacht te schenken aan succesvoll­e sporters en ze ook groots te onthalen na geleverde prestaties op jeugdtoern­ooien in binnen- en buitenland. Abdul bracht ook een woord van dank uit aan de ouders die hun kroost alle ondersteun­ing geven ‘want zonder die ondersteun­ing zouden jullie niet zover komen.’

(AL)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname