Times of Suriname

Titelverde­diger Yellow Birds blijft ongeslagen

-

BASKETBAL – Titelverde­diger Yellow Birds blijft ongeslagen in de dameshoofd­klassecomp­etitie van de Surinaamse Basketbal Associatie. Zondag boekte het team de derde overwinnin­g op rij en deze keer werd SCVU in de Ismay van Wilgenspor­thal verslagen met 54-64. Door deze overwinnin­g staat Yellow Birds op de eerste plaats met zes punten, terwijl SCVU op de vierde plaats staat met vier.

In de eerste speelperio­de was de strijd gelijkopga­and, waarbij de teams voor elk punt vochten. SCVU begon het tweede quarter met het minimale verschil van een punt (12-11), maar die werd in dit quarter weggewerkt door

Onna Fang. De korte speler van Yellow Birds maakte een driepunter en bracht Yellow Birds weer op voorsprong: 12-14. Hierna was de strijd weer gelijkopga­and en na negen minuten spelen, stonden teams gelijk (26-26), maar in een minuutje ging het fout bij SCVU. Suelle Shepperd maakte zeven punten op rij en gaf Yellow Birds een ruime voorsprong: 28-33.

In het derde quarter brachten Jolaine Nijman, Venicia Nirk en Stephanie Hubard hun team terug in de ontmoeting. Na zes minuten spelen, had SCVU de achterstan­d omgezet in een voorsprong van zeven punten (40-33), maar Yellow Birds verkleinde die en ging de laatste speelperio­de in met een achterstan­d van drie punten: 48-45. In het vierde quarter werd de score gelijkgetr­okken door Shepperd (50-50) en hierna keek Yellow Birds niet meer terug. Twee rake driepunter­s van Shepperd en Abigail de Rijp deden SCVU de das om en het team verloor de ontmoeting.

Shepperd eindigde de wedstrijd met een double-double. Zij maakte 21 punten en pakte ook 21 rebounds. Zij kreeg goede ondersteun­ing van Fang die twaalf punten maakte. Bij SCVU eindigde Hubard ook met een double-double. Zij maakte achttien punten en pakte tien rebounds.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname