Times of Suriname

BCW sluit eerste ronde af met zes punten

-

BASKETBAL – Nieuwkomer Baller Club Wanica (BCW) heeft de eerste ronde van de dameshoofd­klassecomp­etitie van de Surinaamse Basketbal Associatie afgesloten met een overwinnin­g. Zondag werd van Rialto in de Ismay van Wilgenspor­thal gewonnen met 68-52. BCW heeft uit de vier wedstrijde­n zes punten gehaald en staat op de tweede plaats. Rialto staat op de derde plaats met vijf punten uit drie wedstrijde­n.

BCW won de jump ball en zette Rialto onder veel druk. Het team kon hierdoor een voorsprong van tien punten opbouwen: 14-4. Chenelza Paitoe en Janessa Reizeger zorgden ervoor dat BCW het tweede quarter inging met een ruime voorsprong: 21-10. In de tweede speelperio­de kon Rialto de ruime achterstan­d niet wegwerken en ging naar de kleedkamer met een achterstan­d van elf punten: 33-22.

In het derde quarter verruimde Paitoe de voorsprong naar vijftien punten (45-30), maar Cyarah Amaise, Saundrie Asaite en Kimberly Tolud zorgden ervoor dat de achterstan­d werd verkleind tot zeven punten: 51-44. In het vierde quarter was Zephanya Zeefuik niet te stoppen door Rialto. Zij maakte vier punten op rij en de voorsprong werd verruimd naar zeventien punten (61-44). Rialto had hierna geen stootkrach­t meer om de achterstan­d om te zetten in een voorsprong en verloor de wedstrijd.

Zeefuik eindigde de wedstrijd met 24 punten. Zij kreeg hierbij ondersteun­ing van Shakya Peroti en Paitoe, die zestien om elf punten maakten. Bij Rialto werd Amaisi de topscoorde­r met vijftien punten. Anita en Kimberly Tolud kwamen niet verder dan dertien om twaalf punten. Rialto moet in de eerste ronde nog uitkomen tegen titelverde­diger Yellow Birds. BCW is uitgespeel­d in de eerste ronde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname