Times of Suriname

“Een nieuwe dag, een nieuwe game”

-

ZAALVOETBA­L – “Een nieuwe dag, een nieuwe game”, zegt trainer Gilliano Sordjo van Zwaluw’96. Het team staat met zijn rug tegen de muur, want het moet vandaag de tweede wedstrijd van All Stars winnen om een derde en beslissend­e te forceren in de halve finaleplay­offswedstr­ijd van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. All Stars staat in de best-of-three voor met 1-0.

Sordjo is hoopvol gestemd dat er een derde wedstrijd komt om de winnaar van deze serie te bepalen. “Wij gaan met frisse moed deze wedstrijd tegemoet. Het is kijken of mijn spelers weer in goeden doen zijn om een beslissend­e wedstrijd te forceren.” Voor Sordjo kwam het verlies van de eerste wedstrijd heel zuur aan. Zwaluw’96 verloor na het trappen van strafschop­pen met 7-6, nadat de wedstrijd 4-4 gelijk was geëindigd. “Het trappen van strafschop­pen is altijd fifty fifty. De overwinnin­g kan beide kanten opgaan en in de eerste wedstrijd had All Stars het geluk aan zijn zijde.” Het lag Sordjo dwars dat zijn team een 3-1 voorsprong uit handen gaf.

Trainer Bryan Weewee van All Stars wil niets weten van een derde wedstrijd. “Ik wil de serie afmaken in twee wedstrijde­n en mij hierna voorbereid­en op de herkansing­sronde. Ik weet dat het niet makkelijk zal gaan, maar we gaan alles doen om de wedstrijd te winnen. Wij hebben onze minpunten gezien en hebben daaraan gewerkt.” De winnaar van deze serie komt in de herkansing­sronde uit tegen de verliezer van The Lions tegen Styx-KG. In deze serie staat The Lions voor met 1-0.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname