Times of Suriname

Ronaldo schenkt werkloze vriend rijkdom

-

VOETBAL - Cristiano Ronaldo staat al jaren aan de top en is een heuse wereldster. Toch vergeet hij niet waar hij vandaan komt en vooral niet wie hij dankbaar moet zijn voor zijn succes. Met name zijn jeugdvrien­d Albert Fantrau heeft hij hoog zitten. “Ik moet mijn goede vriend Albert bedanken voor mijn succes”, zei Cristiano tegen een Portugese journalist. “We kwamen in onze jeugd uit voor dezelfde club. Toen er mensen van Sporting Portugal kwamen kijken bij een wedstrijd, zeiden ze tegen ons: ‘Wie de meeste goals maakt, mag bij ons in de jeugdoplei­ding komen voetballen’”, zegt Ronaldo.

Die bewuste wedstrijd vergeet Ronaldo nooit. “We wonnen met 3-0. Ik maakte het eerste doelpunt en vervolgens scoorde Albert met een kopbal. Het derde doelpunt was echter het meest bijzonder. Albert ging alleen op de keeper af en ik liep naast hem. Hij ging de keeper voorbij en hoefde de bal slechts in een leeg doel te schieten.”

Dat deed zijn vriend niet. “Hij gaf hem aan mij, waardoor ik naar de jeugdoplei­ding van Sporting mocht. Na de wedstrijd vroeg ik hem waarom hij dat deed. ‘Jij bent beter dan ik ben’, was zijn reactie.” Jaren later ging de bewuste journalist naar het huis van Albert Frantrau. De vriend van Ronaldo gaf aan dat het verhaal waar was. Hij zei verder dat zijn loopbaan als voetballer meteen na die wedstrijd klaar was en dat hij inmiddels werkloos was.

Toch hoeft niemand medelijden te hebben met Albert. Hij woont in een groot huis en heeft een prachtige auto ter beschikkin­g. Op de vraag van de journalist hoe het kan dat hij werkloos is en toch rijk lijkt zei Albert trots: “Dat heb ik allemaal gekregen van Cristiano.” (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname