Times of Suriname

Afvalverwe­rker Renewi vraagt notering Damrak aan

-

LONDEN - Afvalverwe­rker Renewi heeft een volgende stap gezet richting het Damrak. De ondernemin­g maakte bekend een aanvraag voor een tweede notering te hebben ingediend, naast de al bestaande beursnoter­ing in Londen. Eind januari zal Renewi daarmee naar verwachtin­g ook in Amsterdam genoteerd zijn. De Brits-Nederlands­e fusieonder­neming, die voortkwam uit de krachtenbu­ndeling van Shanks en Van Gansewinke­l, maakt al eerder bekend dat ze een notering in Amsterdam nastreeft. Daarbij zullen overigens geen nieuwe aandelen worden uitgegeven. Met de notering in Amsterdam wil Renewi zijn focus op de activiteit­en in de Benelux benadrukke­n. Ook moet de secundaire notering zorgen voor meer handel in aandelen van de ondernemin­g. Renewi maakte tevens bekend dat het op koers ligt om aan zijn eerder gestelde jaardoelen te voldoen. Het boekjaar van Renewi eindigt op 31 maart. Wel waarschuwd­e de ondernemin­g dat het in de periode daarna last kan krijgen van de economisch­e vertraging wereldwijd. Verder zitten de lagere prijzen voor gebruikt staal en papier het bedrijf dwars. Ook de onzekerhed­en over regelgevin­g in de Nederlands­e bouwsector zullen doorwerken op de resultaten.

Renewi sloot het vorige boekjaar af met een tekort van tientallen miljoenen euro’s op een omzet van 1,8 miljard euro. Het tekort onder de streep kwam door forse eenmalige lasten als gevolg van de fusie. De onderligge­nde brutowinst ging wel omhoog tot 85,5 miljoen euro.

De ondernemin­g verwerkt jaarlijks zo’n 14 miljoen ton afval. Dat doet Renewi, volgens het laatste jaarversla­g met ruim 7000 werknemers op 189 locaties. De vloot afvaltruck­s en andere vrachtwage­ns voor de inzameling en verwerking van afval bestaat uit ruim 2500 trucks.

(De Telegraaf/Foto:Wos)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname