Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen 1643

2016

- Abel Tasman ontdekt Tonga.

- Bij een gijzeling in een restaurant aan het strand bij de Somalische hoofdstad Mogadishu komen meer dan twintig mensen om het leven.

Politiek 1919 2013

- De Ierse Onafhankel­ijkheidsve­rklaring wordt aangenomen door het parlement van de Ierse Republiek.

De Nederlands­e minister van financiën Jeroen Dijsselblo­em wordt gekozen tot voorzitter van de Eurogroep. Hij volgt de Luxemburge­r JeanClaude Juncker op.

Wetenschap en technologi­e 1799

De door Edward Jenner ontwikkeld­e pokkenvacc­inatie wordt geïntroduc­eerd.

Geboren

1950 - Billy Ocean

Leslie Sebastian Charles (Trinidad, 21 januari 1950), beter bekend onder zijn artiestenn­aam Billy Ocean, is een Britse zanger die in de jaren zeventig en tachtig enkele internatio­nale hits scoorde. Hij is bekeerd tot de Rastafari. In 1984 brak Oceans succesvols­te periode aan, met het album Suddenly. In 1986 had hij in Nederland een nummer 1hit met het nummer When the Going Gets Tough, the Tough Get Going. Dit nummer was de titelsong van de speelfilm The Jewel of the Nile. Enkele jaren later volgde een tweede nummer 1hit, Get Outta My Dreams, Get into My Car. Beide nummers zijn mede geschreven en geproducee­rd door muziekprod­ucent Robert Lange. In 2002 kreeg Ocean een eredoctora­at in de muziekwete­nschappen aangeboden door de universite­it van Westminste­r. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.

(Foto:McKeena Musical Jubilee)

1976 - Emma Bunton

Emma Lee Bunton (Barnet (Hertfordsh­ire), 21 januari 1976) is een Britse zangeres die bekend werd als Baby Spice in de meidengroe­p Spice Girls. Nadat de Spice Girls uit elkaar gingen, begon Emma Bunton met een solocarriè­re. Ze is verloofd en heeft twee zonen. (Foto:Net Worth Stats)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname