Times of Suriname

Olmo zet zinnen op overstap naar Bundesliga

-

VOETBAL - Dani Olmo is uitgegroei­d tot een van de meest besproken talenten op de Europese velden en de kans dat de spelmaker volgend seizoen nog steeds voor Dinamo Zagreb speelt, lijkt bijzonder klein. Onder meer Barcelona, AC Milan en Ajax werden de laatste maanden genoemd als mogelijke nieuwe bestemming voor de Spanjaard en Olmo lijkt nu zelf de knoop doorgehakt hebben.

Het Kroatische Sportske

Advertenti­e

Novosti meldt gisteren dat de enkelvoudi­g internatio­nal namens La Furia Roja zijn zinnen heeft gezet op een overstap naar RB Leipzig. De middenveld­er ziet in de huidige koploper van de Bundesliga de ideale ploeg om de volgende stap te zetten, aangezien hij daar samen kan werken met trainer Julian Nagelsmann en in een jong team terechtkom­t dat bij zijn speelstijl past.

Leipzig zou Dinamo in eerste instantie een bedrag van zestien miljoen euro hebben geboden. Deze som kan de komende jaren door middel van bonussen, die te maken hebben met kwalificat­ie voor de Champions League en het aantal wedstrijde­n dat Olmo voor de club speelt, en een doorverkoo­ppercentag­e van tien procent echter nog fors oplopen. Het totale bedrag zou op deze manier de transferso­m van dertig à veertig miljoen euro kunnen benaderen die de Kroaten op dit moment in gedachten hebben.

Naast Leipzig heeft ook Milan een bod uitgebrach­t op Olmo, terwijl Wolverhamp­ton Wanderers op de achtergron­d eveneens nog hoopt op de komst van het talent. De Engelsen zouden bereid zijn om meteen 25 miljoen over te maken, plus een doorverkoo­ppercentag­e van 20 procent. Mundo Deportivo weet gisteren toe te voegen dat Barcelona zijn voormalige jeugdspele­r heeft gevraagd om tot de zomer te wachten voordat hij een beslissing neemt over zijn toekomst, aangezien de prioriteit in het Camp Nou op dit moment ligt bij de zoektocht naar een nieuwe spits. (AD)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname