Times of Suriname

Manchester City nipt langs Sheffield

- Raheem Sterling van Manchester City wordt belaagd door twee verdediger­s. (Foto: The Guardian)

VOETBAL Manchester City heeft dankzij Sergio Agüero de lastige uitwedstri­jd tegen Sheffield United gewonnen. De aanvaller groeide op Bramall Lane als invaller uit tot matchwinne­r.

In de eerste helft waren de kansen vooral voor Manchester City, waar onder andere Raheem Sterling een grote kans liet liggen. In deze helft kreeg Manchester City ook een strafschop, toen Riyad Mahrez werd neergehaal­d.

De strafschop werd genomen door Gabriel Jesus, maar de inzet van de Braziliaan werd gekeerd door de doelman van Sheffield United. Het was voor de Braziliaan al de derde misser bij zijn vijf penalty’s in de Premier League. Het was na die pijnlijke misser in de 36e minuut lange tijd vooral wachten op de entree van Sergio Agüero. De clubtopsco­rer was gespaard door Pep Guardiola en zag zijn ploeggenot­en ploeteren in de gevarenzon­e; vaak ontbrak het aan een goede eindpass.

Guardiola wachtte tot de 68e minuut met het inbrengen van Agüero voor Jesus. Vijf minuten later was het al raak. Uit een scherpe voorzet van Kevin De Bruyne tikte de Argentijn de bal bij de tweede paal binnen. De 01 was voor de spits al zijn zestiende Premier Leaguegoal van het seizoen, waarmee hij Jamie Vardy in de nek hijgt op de topscorers­ranglijst.

De goal van Agüero was ook beslissend. Sheffield United kon in de slotfase geen vuist meer maken en ontsnapte nog aan de 02 bij een counter met Mahrez. City trok de voorsprong over de streep en verkleinde de achterstan­d op Liverpool daarmee tot dertien punten. The Reds hebben als koploper wel twee wedstrijde­n minder gespeeld en nemen het donderdag op tegen Wolverhamp­ton Wanderers. Sheffield United blijft knap zevende.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname