Times of Suriname

Blik to the future: Volkswagen Nivus

-

Hoewel de keuze aan crossovers de afgelopen paar jaar is geëxplodee­rd, staan er nog talloze opgehoogde koetsjes op ons te wachten. Na een reeks Volkswagen­s met een ‘T’ als beginlette­r wijken de Wolfsburge­rs hier over ruim een jaar van af. De nieuwste telg gaat namelijk als Nivus door het leven en hij kan er zo uit gaan zien.

Na de Touareg en Tiguan ontmoetten we de afgelopen paar jaar de T-Roc, waarna de nog compactere T-Cross aan het cross-over-gamma is toegevoegd. Dit viertal is enkel de lijst aan SUV’s die Volkswagen voor de Europese markt voert. Buiten ons continent rijden namelijk nog andere opgehoogde auto’s met een Volkswagen-logo op de neus rond. Zo staan in de Chinese of Amerikaans­e showrooms SUV’s als de Atlas of de Terramont. Vlak voor de feestdagen blikte

Volkswagen vooruit op een geheel nieuw model dat wereldwijd zal worden geïntroduc­eerd. De teaservide­o uit Duitsland laat zien hoe de nieuwe wereldburg­er gaat heten en geeft tegelijker­tijd een kleine vooruitbli­k op het komende ontwerp.

De jongste SUV wordt volgens Volkswagen als Nivus in de showroom geparkeerd. Qua grootte gaat die auto de T-Cross achterna. Het grootste verschil zit hem juist in de achterkant van de koets. Volgens een recente ontwerptre­nd tekent Volkswagen de daklijn aflopend, waardoor een coupé-achtig geheel ontstaat. Zoals we eerder voorspelde­n, staat een toekomstig­e Tiguan-achtige SUV dit lot ook te wachten. Volkswagen maakt zich er bij de Nivus niet al te gemakkelij­k van af, want aan de voorkant belooft de cross-over een meer eigen snoetwerk te krijgen.

Naast een nieuw getekende voorbumper wordt er over de grille ook een eigen sausje gegoten. Op technisch vlak komt de Nivus op het bekende MQB A0-platform te staan met dito bekende aandrijfli­jnen bestaande uit onder meer diverse 1.0 TSI’s. Van de binnenkant heeft Volkswagen nog geen glimp laten zien, maar we vermoeden dat bekende elementen uit het interieur van de T-Cross hun weg naar de Nivus zullen vinden. Verwacht dus onder andere een centraal geplaatst aanraaksch­erm voor de multimedia.

In 2020 slingert Volkswagen de productiel­ijn in Brazilië aan, waardoor de auto als eerste met een Zuid-Amerikaans paspoort wordt verkocht. Een jaar later volgt de Europese lancering. Reken op een marktintro­ductie in de tweede helft van 2021.

(AutoWeek/Foto:MSN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname